Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nostalgihuset Antikt & Retro ser fram emot att ställa ut på Antikmässan för första gången

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRISTDALA/ÄLVSJÖ

I början av mars kommer Nostalgihuset Antikt & Retro i Kristdala att medverka på Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö, Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk. ”Det är den första mässan som jag själv ställer ut”, säger Maria Carlson som driver både butik och webbutik.

Nostalgihuset Antikt & Retro kommer att medverka på Antikmässan 2024 i Stockholm. Maria Carlson, som driver butiken i Kristdala sedan 2019, blev uppringd av Antikmässans säljchef Anna Wiberg i somras.

”Hon hade sett min annons i Retro Sandinavia. Jag blev jättepaff för jag vet hur svårt det är att få en plats på mässan och det är hutlöst dyrt. Jag sa att jag måste fundera. Hon ringde två gånger till och propsade på att jag skulle komma”, säger Maria Carlson.

Fullt upp med förberedelser

Säljchefen Anna Wiberg hade en handfull montrar att fylla på mässan, som är Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk, och erbjöd en av dessa platser till Nostalgihuset Antikt & Retro. Då bestämde sig Maria Carlson för att tacka ja.

”Eftersom jag blev en av dom utvalda så åker jag den 4 mars och kommer hem den 11 mars”, säger Maria Carlson som nu har fullt upp med att förbereda sig inför Antikmässan och dess 25 000 besökare.

Är det första mässan du är med på?

”Det är den första mässan som jag själv ställer ut. Jag har varit på Formex många gånger när jag hade min presentbutik. Och jag var även med och hjälpte mina föräldrar på mässor, dom hade importföretag med smycken bland annat”, säger Maria Carlson.

Vad ser du mest fram emot på Antikmässan?

”Att få visa att vi kan i Småland också. Träffa nya presumtiva kunder och göra reklam för min webbutik. Sist men inte minst så hoppas jag givetvis på att sälja mycket av det jag har med mig”, säger Maria Carlson.

Fynd på mässan

På Antikmässan kan besökaren handla av utställarna och ta med sina fynd hem direkt. Det finns möjlighet att ta del kunskap och inspiration från olika tidsepoker och det blir ett fullspäckat scenprogram där författare, influensers och kända profiler inom antikbranschen föreläser.

Vad tar du med dig för produkter från butiken?

”Jag kommer att fylla en lastbil med möbler och lampor och sen packar jag en van med ca 50 kartonger fyllda med keramik, glas, smycken, metall. Det blir både allmoge, antikt och retro-prylar”, säger Maria Carlson som ser fram emot fyra heldagar på mässan.

Vad är populärt inom antikt och retro under 2024?

”Jag upplever att småländskt glas från Glasriket är inne liksom vintage kläder. Lampor är jättehett, framförallt danska designlampor. Och så givetvis antika och retro-prylar från olika formgivare från både Sverige, Finland och Danmark”, säger Maria Carlson.

Nostalgihuset Antikt & Retro i Kristdala
Maria Carlson har mycket antikt och retro i butiken på Storgatan i Kristdala. Arkivfoto: Peter A Rosén

Tema på årets mässa

Årets tema på Antikmässan är ”Dåtid, nutid och framtid – Antikmässan genom tiderna” och dessutom nysatsar man på det mycket omtyckta området med byggnadsvård.

”Antikmässan är så mycket mer än bara en mässa. Vi är Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk. Genom Antikmässan arbetar vi dessutom med att främja trenden om det extra värdet i proveniensen, det vill säga ett föremåls historia, samt att låta det bli en del av hur människor berättar vilka de är genom dåtid, nutid och framtid”, säger Victor Ackerheim, operativ projektledare för Antikmässan i ett pressmeddelande.

Retro-prylar på Antikmässan
På Antikmässan kan besökaren handla av utställarna och ta med sina fynd hem direkt. Foto: Angelica Liljenroth, Antikmässan
Antikmässan 2023
Antikmässan är Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk. Foto: Angelica Liljenroth, Antikmässan

FAKTA / ANTIKMÄSSAN

Antikmässan pågår 7–10 mars på Stockholmsmässan, som är Nordens största mäss- och kongressanläggning, och arrangeras i samarbete med Sveriges Konst- och antikhandlarförening (SKAF) och Förenade Antik- och konsthandlare (FAK). Antikmässan går parallellt med Allt för sjön. Besök www.antikmassan.se för mer information om Antikmässan.

+1
8
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS