Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nu blir det mer sex i skolan i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Studenten Emma Ottosson har gjort ett gymnasiearbete med rubriken ”Kan man tjata om växthuseffekten i sex år så kan man väl för fan prata om sexualkunskap”. Gymnasiearbetet handlar om ungdomars syn på sex, relationer och sexualundervisning. Oskarshamns kommun har tagit del av gymnasiearbetet och väljer nu att genomföra ett antal åtgärder med anledning av gymnasiearbetet.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på fredagen.

”Emma Ottosson berättade i Oskarshamns-Tidningen, den 28 maj, om sitt gymnasiearbete. Med anledning av artikeln bjöds Emma in till en träff med bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) och ungdomssamordnaren Martina Berggren för att berätta mer om sitt arbete.”

”Verkligen berörd”

 – När jag läste intervjun med Emma blev jag verkligen berörd av vad hon beskrev att unga tjejer berättat för henne. Jag är tacksam över att Emma har varit så öppen med sitt gymnasiearbete, låtit oss ta del av det, träffat oss och utvecklat sina tankar och låter oss sprida hennes arbete vidare. Emma har genom sitt gymnasiearbete fått upp frågan på dagordningen och såklart vill Oskarshamns kommun vara med och jobba för att ungdomar ska ha god kunskap om sex och samlevnad och hälsosamma sexuella relationer, nu och i framtiden, säger Anton Sejnehed.

Lokal fråga om porr

”Oskarshamns kommun har med anledning av Emma Ottossons arbete beslutat att den lokala uppföljningen av ungdomspolitiken (Lupp) som genomförs hösten 2021 ska ha en lokal fråga om porr, sex och samlevnad. Frågorna som ställs till elever i årskurs 8 på högstadiet och årskurs 2 på gymnasiet anpassas utifrån ålder”, skriver kommunen.

”Vid terminsstarten kommer alla rektorer inom grundskolan och gymnasiet få rapporten för att sprida den till berörda medarbetare.”

”Bildningsnämnden kommer under hösten 2021 också att bjuda in medarbetare från olika stadier i förskola och skola för att berätta hur verksamheten arbetar med barn och ungas självkänsla, förståelsen för deras rätt att bestämma över sin kropp, samt hur man arbetar med frågor såsom sex, samlevnad och porr”, skriver kommunen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS