Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Nu har föreningslivet nya möjligheter att söka pengar från mervärdesinsatsen Föreningslyftet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Föreningslivet i Oskarshamns kommun får ytterligare en chans att söka pengar från Föreningslyftet. Ansökan är öppen för period 1, 2023 och sista ansökningsdatum är den 2 april.

Föreningslyftet är en mervärdesinsats som syftar till att engagera föreningslivet att bidra med aktiviteter som stärker utveckling och attraktivitet i Oskarshamns kommun, för både boende och besökare. Alla allmännyttiga föreningar i Oskarshamns kommun kan söka pengar för att genomföra projekt, så ta chansen att fundera på vad er förening kan genomföra för projekt med hjälp av Föreningslyftet.

Den aktuella perioden har sista ansökningsdatum den 2 april och ansökan ska genomföras digitalt på Attraktiva Oskarshamns hemsida. Beslut om vilka ansökningar som får stöd tas den 21 april.

Utveckling av Ishults Tingshus

Ett av de projekt som beviljades stöd i höstens omgång var Föreningen Tunaläns hembygdsförbund för vidareutveckling av Ishults Tingshus som besöksmål. Satsningen bidrar till att med stor öppenhet öka platsens attraktivitet och utveckling, vilket även förväntas genera besökare till Oskarshamns kommun.

”Vi är tacksamma för stöd till vårt projekt med att utveckla vår verksamhet och lyfta tingshusets intressanta historia”

Ingrid Thornberg, Tunaläns Hembygdsförbund

Bockara Hembygds och samhällsförening, Oskarshamns Tennisklubb, Mörtfors samhällsförening, Oskarshamns Roddklubb och RUM i Oskarshamn hade också projekt som beviljades i höstas och nu finns det alltså en ny chans.

FAKTA / FÖRENINGSLYFTET

Föreningslyftet är en mervärdesinsats i enlighet med det avtal som träffats mellan kommunen och SKB och dess ägare. Projektet syftar till att engagera föreningslivet att bidra med aktiviteter som stärker utveckling och attraktivitet av Oskarshamn, för boende och besökare. Pengar kan sökas av alla allmännyttiga föreningar, med säte i Oskarshamns kommun.

Föreningslyftet har bidragit till många lokala projekt sedan starten 2013.

Foto: Annicka Gunnarsson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS