Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nu ska årets lucia i Kristdalabygden utses: ”Lucia är en av våra finaste traditioner”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRISTDALA

När vintermörkret kryper närmare så är det dags att utse årets lucia och den 13 december kommer ljusets drottning att skänka hopp och glädje, ljus och värme i natursköna Kristdalabygden.

Nu drar vi i gång årets omröstning för att utse årets lucia. På luciadagen, den 13 december klockan 19.00, är du varmt välkommen till kyrkan för traditionellt luciafirande med kröning av bygdens lucia.

”Kristdalabygdens lucia är en tradition sedan 1984 och snart är det dags för 40-årsjubileum men först ska bygden utse sin trettionionde lucia bland årets fem kandidater som är Wilma Andersson, Thilde Nilzén, Nellie Rosén, Judith Laneborg och Stina Klingstedt”, säger Annicka Gunnarsson från IF Ariels luciakommitté.

Viktig pusselbit

Omröstningen görs på Coop Kristdala och Kristdala Livs Nära dej men det går även att rösta via Swish om man inte har möjlighet att besöka någon av bygdens butiker.

”En del kanske kan tycka att det är lite förlegat med omröstning men intäkterna är en viktig pusselbit för att kunna arrangera luciafirandet. IF Ariel står för evenemanget och Kristdala samarbetskyrka bidrar med sång och musik. Dessutom får alla som luciakandidater en gåva som minne och övriga får ett presentkort”, säger Annicka Gunnarsson.

Välgörande ändamål

Kristdalabygdens hemsida finns information om årets luciakandidater och precis som tidigare år har alla fått välja varsitt välgörande ändamål. I samband med luciafirandet i kyrkan hålls en insamling till det välgörande ändamål som årets lucia har valt.

”Kandidaterna brukar välja något som ligger dem extra varmt om hjärtat och så är det även i år”, säger Emmy Poopuu som är med i luciakommittén för första gången.

Finaste traditionen

Marie-Louise Ohlsson, kantor i Kristdala samarbetskyrka, övar sång med de som medverkar och i kyrkan kommer de även att få uppbackning av musiker och ett tiotal extra tärnor från årskurs fem till åtta.

”Lucia är en av våra finaste traditioner. Det kommer att bli så vackert i kyrkan. Tjejerna har övat med Marie-Louise varje torsdag sedan höstlovet och de är väldigt duktiga. Enligt tradition så har vi även två sexåriga smålucior, Lisa Hultgren och Molly Majland Robertsson, som övar på en egen sång som de ska framföra i kyrkan. Det brukar vara väldigt uppskattat”, avslutar Annicka Gunnarsson som varit med i luciakommittén sedan 2005.

Årets luciakandidater i Kristdala
Årets luciakandidater i Kristdala, från vänster: Wilma Andersson, Thilde Nilzén, Nellie Rosén, Judith Laneborg och Stina Klingstedt.

Foto: Christer Tille, CT Foto

+1
7
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS