FOTBOLL

Division 2 Södra Götaland

Eslövs BK – Högsby IK 0-2 (0-2)

ESLÖV/OSKARSHAMN

Högsby IK besegrade Eslöv på bortaplan med 2-0 (2-0) Det var den andra raka segern och nu är laget på fast mark i tabellen.

Förra veckan bortabesegrade Högsby Kristianstad när höstsäsongen inleddes. Laget verkar just nu trivas med att möta skånskt motstånd för under lördagseftermiddagen följde man upp Kristianstadsvinsten med att besegra Eslöv med 2-0. I Eslöv.

Båda målen gjordes under den första halvlekens sista fem minuter och efter det kunde inte hemmalaget resa sig.

Matchen var oerhört viktig eftersom Eslöv inför mötet låg näst sist, tre poäng efter Högsby i tabellen.

I och med vinsten gick Högsby förbi både Balkan och Nosaby, från 12:e (negativt kval) till 10:e plats och nu har man sex poäng ner till Eslöv under nedflyttningsstrecket. Men det är bara två poäng ner till kvalplats. Det lär bli fortsatt spänning framöver och härnäst är det hemmamatch mot tabellfyran FC Rosengård på lördag som gäller för Högsby.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt