Ny seger och OAIK toppar tabellen i halvtid

Oskarshamns AIK – Assyriska IK 6-2 (3-0)

Mål OAIK: Sadmir Zekovic 3, Flamur Dzelili, Filip Jägerbrink, Zakaria Sawo

Mål Assyriska: Amar Mushin 2

Målfest, seger och serieledning över sommaruppehållet.

Oskarshamns AIK hade en trevlig lördagseftermiddag när man slog Assyriska med 6-2 (3-0).

– Den första halvleken idag är riktigt, riktigt bra, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Oskarshamns AIK brukar vilja trampa gasen i botten från början i matcherna och den här lördagen utgjorde inget undantag.

Redan i den åttonde matchminuten kom ledningsmålet genom Flamur Dzelili.

Filip Jägerbrink hittade Dzelili med en fin, svepande passning och fri med målvakten rullade Dzelili in bollen mellan benen på målvakten.

Flamur Dzelili rullade in 1-0 mellan benen på målvakten. Foto: Peter A Rosén

– Vi kom ut med väldigt bra energi, precis som vi pratat om. Det gäller att visa att det är vi som bestämmer här hemma, säger Ardi Ajeti.

”Skönt att få utdelning så tidigt”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Sedan är det skönt att få utdelning så tidigt.

Det var sedan bud på 2-0 flera gånger genom både Jägerbrink och Oskar Stejdahl, men då var marginalerna inte på OAIK:s sida.

Men 2-0 kom ändå – i den 22:a minuten.

Ny assist av Jägerbrink som den här gången hittade Sadmir Zekovic som iskallt rullade in tvåan.

Här gör Sadmir Zekovic 2-0. Foto: Peter A Rosén

– I veckan har vi pratat mycket om strukturen i vårt spel, alltså om hur vi vill spela och i dag gör vi precis det vi sagt. De första målen är ju frukten av riktigt klapp-klapp-spel.

”Första halvlek är riktigt, riktigt bra”

ARDI AJETI

– Första halvlek är riktigt, riktigt bra, säger Ardi Ajeti.

Hemmalaget fortsatte att med tålamod kontrollera händelserna resten av halvleken medan Assyriska försökte ställa om när man väl vann bollen.

Gästerna lyckade dock inte skapa något nämnvärt.

I stället kunde Filip Jägerbrink sätta halvtidsresultatet 3-0 bara någon minut före pausvilan.

3-0-skytten Filip Jägerbrink var väldigt bra i dag. Foto: Peter A Rosén

OAIK rivstartade även den andra halvleken och bara tio minuter in hade Sadmir Zekovic gjort två mål, båda gångerna assisterad av outtröttlige Kgotso Masangane.

Så 5-0 och matchen avgjord?

Nej, inte riktigt, för bara fem minuter senare hade Assyriskas Amar Mushin nätat två gånger om.

”Det var lite för tidigt att börja tänka på semestern”

ARDI AJETI

– Det kändes väl lite onödigt, det är två billiga mål vi släpper in. Kanske slappnade killarna av lite, det kan lätt bli så när man leder stort. Det var lite för tidigt att börja tänka på semestern, men sedan gör vi ju snabbt 6-2 och då är matchen avgjord, säger Ardi Ajeti.

Så var det, med tjugofem minuter kvar satte nyss inbytte Zakaria Sawo 6-2 och efter det var det bara en fråga om hur stort OAIK-segern skulle bli.

Outtröttlige Kgotso Masangane. Foto: Peter A Rosén

Otroligt nog så stannade siffrorna vid just 6-2, trots att det inte saknades rejäla målchanser.

Men seger, tre poäng och fortsatt serieledning när halva serien är spelad och det är dags för semester är inget annat än ett väl utfört dagsverke.

”Nu blir det två veckors semester, det tror jag är välbehövligt för alla”