Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Ny silvermedalj för Shade – perfekt uppladdning inför USA-tävlingen The Summit 2024

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

STOCKHOLM/OSKARSHAMN

Succé för Shade på Nordic Cheer Challenge. Laget från Wild Kingdom Cheer i Oskarshamn kammade hem en silvermedalj under helgens tävlingar i Stockholm. Men firandet fortsätter – nästa lördag bjuder föreningen in till en stor uppvisning med alla sina lag varav ett, Shade, snart ska åka till USA.

Nordic Cheer Challenge 2024 pågår i Stockholm under helgen den 13-14 april med Dermot Clemenger och Calle Sterner, kända från Lets Dance, som konferencierer. På lördagen tävlade laget Shade från Wild Kingdom Cheer i juniorklassen. Tjejerna gjorde en perfekt uppvisning och satte en Hit Zero vilket innebär att programmet genomfördes helt utan fel. Det gav laget en silvermedalj.

Bjuder in till uppvisning

Nästa lördag, den 20 april, bjuder föreningen in till en festlig uppvisning i A-hallen på Oscarsgymnasiet. Alla föreningens åtta lag med 150 barn och ungdomar kommer att medverka med att visa upp sina respektive program. Det finns runt 400 biljetter till evenemanget och det är först till kvarn som gäller.

”Såklart hoppas vi på att det blir slutsålt”, säger Alexandra Simonsson Bergh, som är mamma till en av tjejerna i laget, ser fram emot att alla lagen ska få visa upp sina program inför förhoppningsvis en fullsatt publik. Hon tillägger att biljetterna endast finns för förköp via Billetto.

Åker till USA

Laget Shade kommer att avsluta uppvisningen med sitt program för en så kallad ”send off” inför sin tävlingsresa i USA. Alla intäkter från uppvisningen går till tävlingsresan. Laget har hittills samlat in omkring en halv miljon för att hela laget plus tränare och några föräldrar ska kunna följa med. Med uppvisningen har de en sista chans att få in lite extra till resan.

USA-resan och tävlingen blir ett minne för livet för tjejerna som kämpat hårt med att samla in pengar till resan. Shade har medverkat vid olika evenemang med uppvisningar, sålt Bingolotter och julkalendrar, samlat in pantflaskor och burkar, anordnat loppis och Halloweenkväll, sålt godis- och kakburkar och samlat in sponsring och donationer.

The Summit 2024

Tävlingen som Shade ska medverka i heter The Summit 2024 Championship och pågår mellan den 2-5 maj på Walt Disney Resort i Orlando, Florida. Den 28 april åker laget reser laget till Stockholm för att via Arlanda ta sig till Florida för en 10 dagar lång resa.

”Stort tack till alla som har hjälpt oss! Vi visar att även små städer kan. Tillsammans är vi starkare!”, säger laget Shade som ser fram emot att åka på tävlingsresan till USA.

Wild Kingdom Cheer Shade
Wild Kingdom Cheer Shade tackar sina sponsorer. Foto: Privat
Wild Kingdom Cheer Shade
Glädjevrål när tjejerna kammar hem andraplatsen. Foto: Privat
Wild Kingdom Cheer Shade
Tjejerna är nöjda med sina silvermedaljer. Foto: Privat
Wild Kingdom Cheer med medalj
Silvermedalj från tävlingen Nordic Cheer Challenge. Foto: Privat
Wild Kingdom Cheer Shade
Wild Kingdom Cheer Shade åker snart till Florida i USA för att tävla i cheerleading. Foto: Privat
+1
7
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS