Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ny succé för Skogens IF: Alexander Kullberg sköt hem ett SM-guld

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Alexander Kullberg (bilden), Skogens IF, sköt hem ett SM-guld i helgen, då den andra delen av bågskyttets tavel-SM avgjordes.

Tävlingen delades upp i två delar på grund av pandemin.

Skjutstilarna Barebow och Recurv genomförde sitt SM tidigare under sommaren – och nu i helgen var det dags för Compound, långbåge och instinktiv.

Silver i lagtävlingen

Skogens IF hade tre Compound-skyttar på plats – och det slutade alltså med guld för Alexander Kullberg.

Han slog ut kvalsegraren Magnus Carlsson, från Trelleborg, i semifinalen och sedan avgjordes finalen i en spännande fight mot Erik Persson, Åkersberga.

Han var även med och bärgade en silvermedalj i lagtävlingen, tillsammans med Håkan Johansson och Andreas Kullberg.

Håkan Johansson och Alexander Kullberg. Arkivfoto: Peter A Rosén

Skogens IF har därmed tagit sammanlagt elva SM-medaljer under årets utomhussäsong – sex SM-guld på junior-SM samt ett guld, ett silver och ett brons på fält-SM – och ett guld och ett silver på tavel-SM.

3D-SM i Oskarshamn

Nästa helg är det dags för 3D-SM, som arrangeras i Oskarshamn (Fredriksberg och Hjortberget) under lördagen och söndagen.

Magnus Larsson i Skogens IF berättar att omkring 170 skyttar, från Piteå i norr till Trelleborg i söder, kommer att göra upp om medaljerna.

– Eftersom Skogens IF är arrangörsförening, så är det endast två juniorer som deltar från klubben. Det är Jaqueline Ringström, som skjuter i damernas elitklass i Compound, och Olivia Elamsson, som skjuter i damernas elitklass i Barebow.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS