Nya parkeringsregler i Kristineberg väcker ilska: ”Jag är väldigt förbannad”

2020-09-25 1 av Peter A Rosén

KRISTINEBERG

En privatperson riktar skarp kritik mot Byggebos parkeringsregler i Kristineberg.

Personen, som vill vara anonym i artikeln, berättar att hennes pappa, som bor i Oskarshamnsstadsdelen Kritsineberg, fick böter på parkeringen utanför sitt hem, på grund av att bilen inte är registrerad på honom.

Den är registrerad på hans son.

– Då säger Byggebo att han inte får parkera utanför sitt hem, utan han hänvisas istället till gästparkeringarna. Det konstiga är att det inte finns några gästparkeringar i Kristineberg. Så alla som bor i Kristineberg kan alltså inte ha gäster hos sig utan att riskera att dessa får böter.

”Upprörd”

– Byggebo har, utan att informera oss i Kristineberg, satt upp små skyltar, en del väldigt dolda, där det nu står att alla parkeringar tillhör de boende. Men vad hände där? Min pappa är ju boende, men han fick ändå inte ha bilen på sin parkering.

– Jag är väldigt upprörd och förbannad. Min bror kräver att Byggebo ska betala tillbaka böterna, som då faller på honom, då skyltarna inte säger att bilen måste vara registrerad på den som bor där. Byggebo vägrar. Även min pappas väninnas dotter fick böter när hon hälsade på sin mamma, säger personen till vår tidning.

Vår tidning söker Byggebo för en kommentar.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK