Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nystartad förening med hundvänner vill ha en hundrastgård: ”Viktigt med sociala kontakter”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRISTDALA

Den 1 februari startade en ny förening upp i Kristdala. Föreningen, Hundvänner Kristdala, kommer att verka för att anlägga en hundrastgård på orten. Ett e-förslag har lämnats in till Oskarshamns kommun för att driva frågan vidare vilket ON tidigare skrivit om.

Föreningen har valt namnet, Hundvänner Kristdala, för att föreningen ska inte bara vara för hundägare utan också för dem som gillar hundar och vill stötta föreningens syfte. Styrelsen består i dagsläget av ordförande Dagmar Csott, kassören Volker Csott och sekreterare Hanna Hällblad.

”Volker och jag har pratat i några år om att det vore bra att ha ett ställe där man få släppa sina hundar så att dom kan umgås och leka med andra hundar. Vi tycker det är viktigt med sociala kontakter även för hundar. Dessutom är det ju roligt att lära känna andra hundägare, byta erfarenheter och umgås. Det är en win-win situation för djur och ägare”, säger Dagmar Csott till ON.

Dagmar Csott
Dagmar Csott är ordförande i den nystartade föreningen Hundvänner Kristdala. Foto: Privat

Förslag på plats

Föreningens företrädare skickade in ett e-förslag till Oskarshamns kommun för omröstning den 12 februari. I diskussion med kommunen har föreningen fått förslag på platser som skulle kunna passa för en hundrastgård. Efter diskussioner med hundägare i samhället så är man överens om att Krithemsparken, där det i dagsläget finns ett grönområde, en lekpark och fornlämningar från bronsåldern, skulle kunna passa bra för hundrastgården.

”Det skulle bara behövas ett stängsel och gärna så stort som det är möjligt på marken. Gräsmattan behöva inte ändras till grus eller annat”, skriver föreningen i e-förslaget.

FAKTA / RÖSTA PÅ E-FÖRSLAGET

E-förslaget om en hundrastgård i Kristdala går att rösta på till och med den 12 april 2024 på Oskarshamns kommuns e-tjänst. För att rösta måste du vara folkbokförd i kommunen. Om ett e-förslag får 30 signaturer eller fler kommer det att få ett svar från våra politiker om hur de ställer sig till e-förslaget. I skrivande stund har e-förslaget om en hundrastgård 58 röster.

Foto: Freepik

+1
10
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS