Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

NYTT FÖRSLAG: Föräldrar ska få större flexibilitet i föräldrapenningen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Socialdepartementet föreslår att föräldrar ska få utökade möjligheter till flexibilitet när det gäller föräldrapenningen. Antal dubbeldagar föreslås bli fler och ska kunna användas under längre tid.

Socialdepartementet föreslår att antalet dagar, som föräldrar kan använda för samma barn och tid, utökas från 30 dagar till 60 dagar. För att ytterligare öka flexibiliteten föreslår departementet att dubbeldagar ska kunna användas fram till dess att barnet är 15 månader, i stället för nuvarande 12 månader.

– Dubbeldagarna gör det möjligt att vara lediga tillsammans när barnet är litet, vilket stärker det gemensamma föräldraskapet och ger föräldrar valfrihet och flexibilitet i hur de önskar nyttja föräldrapenning. Dubbeldagarna har en positiv effekt på kvinnors hälsa. Mammans hälsa påverkas i positiv riktning, i form av minskad risk för att besöka sjukhus eller specialistvård för förlossningskomplikationer och minskad risk för förlossningsdepression, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 juli 2024.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS