Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

O3:ans årliga revision har inletts på OKG

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SIMPEVARP

Den årliga revisionsavställningen för kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 3, O3, har inletts på Simpevarpshalvön. Som vanligt står säkerheten främst enligt revisionsledaren Ann-Charlotte Pernius på OKG AB.

Den 18 april klockan 17:00 lämnade O3 nät för årets revisionsavställning. Under 23 dygn görs underhåll och tester som inte går att göra under drift. Den här gången ses bland annat pumpar och ventiler över och bränslet byts ut.

– Huvudanledningen till att vi har revision en gång om året är att vi måste byta ut bränslet. Vi byter ut en femtedel så efter fem år har allt bränsle bytts ut, säger Ann-Charlotte Pernius, revisionsledare på OKG.

Flera år av planering

Revisionen har planerats flera år i förväg. Vilka förändringar ska göras, behövs det uppdateringar om ett år, vilka delar måste bytas ut och vilka tester måste genomföras?

Men även om mycket av planeringen går att göra på förhand kan man hitta saker som behöver fixas under revisionens gång. Det kan dyka upp problem vid tester som att en ventil behöver bytas ut eller kalibreras eller så upptäcker man att en större del var i behov av reparation när man reparerade en mindre del.

– Det är som med din bil. Du lämnar in den på service för att byta bromsklossar, och då märker de att de måste byta bromsskivorna också, säger Ann-Charlotte Pernius.

Arbete pågår dygnet runt

Revisionen pågår samtidigt på hela anläggningen, dag som natt, och är en viktig garant för säkerheten på två olika sätt. Det förebyggande arbetet som revisionen innebär gör att man kan säkra trygg leverans av el från OKG, att inga avbrott ska behöva göras i produktionen. Samtidigt garanterar den också att alla säkerhetssystem fungerar som de ska och att driften förblir säker.

Foto: OKG AB

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS