Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OAIK har siktet inställt på åttonde hemmavinsten i följd

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INFÖR

Ettan Södra, omgång 15

Oskarshamns AIK – Assyriska IK

Arena Oskarshamn

Lördag 10 juli 16.00

OSKARSHAMN

Sista matchen innan sommaruppehållet står för dörren för Oskarshamns AIK.

Seger mot Assyriska från Jönköping och man är serieledare när halva serien är spelad.

Vi vill avsluta snyggt innan semestern och ta vår åttonde raka hemmaseger, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Serieledande OAIK vann senast mot tabelljumbon Linköping med 2-1, men det var en seger som satt lång inne och matchen visade också med tydlighet att det inte finns några lätta segrar i Ettan Södra.

Under lördagen gästar nästjumbon Assyriska från Jönköping Arena Oskarshamn.

Dags att möta ett nytt bottenlag, om man nu kan tala om bottenlag i den här jämna serien.

– Nä, det gäller att vara fullt påkopplade från början och inte bjuda på något. Vi såg förra veckan att Linköping ställde till mycket problem för oss, så vi vet vad som gäller.

”Vi vill avsluta vårsäsongen snyggt, sedan kan vi ta semester”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Men vi har hemmaplan, vi är starka här och vi vill avsluta vårsäsongen snyggt, sedan kan vi ta semester, säger Ardi Ajeti.

Vad är Assyriska för typ av lag?

– Det är ett bollskickligt lag som vill hålla i bollen och verkligen spela boll. De är det fjärde bästa laget i serien på att hålla bollen, vi är trea. Sedan har de några individuellt skickliga spelare. De har tagit poäng både mot Utsikten och Trollhättan på bortaplan, så vi är förvarnade.

Hur är läget i truppen så här innan uppehållet? Är spelarna slitna?

– Jo, men visst är det så, det är klart att de behöver ett uppehåll. De senaste matcherna har vi gått ner lite i energi jämfört med hur det såg ut i början, men vi har haft en bra träningsvecka, stämningen är bra och alla är införstådda med att ge allt i den här matchen, sedan kan man vila.

– Vi har också pratat om att vi måste hitta tillbaka till vår struktur, hur vi ska anfalla och hur vi ska försvara, där har vi tappat lite på slutet.

Hur ser det ut under uppehållet för spelarna?

– Först får de fyra dagar ledigt och efter det har de individuella träningsschema innan vi återsamlas den 26 juli. Det är viktigt att vi inte tappar något i fysik under uppehållet, det är annars något som är ganska vanligt, men vi vill behålla formen hela säsongen. Serien är väldigt tight och det lag som håller jämnast nivå över säsongen har en god chans att toppa tabellen i slutet av säsongen, säger Ardi Ajeti.

– När vi återsamlas kommer vi att köra beep-tester med spelarna så att vi ser att de skött sin träning.

Truppen mot Assyriska, något att kommentera där?

– Johan Arvidsson är ju avstängd, så vi får göra lite ändringar på mittfältet, men i övrigt är det samma trupp som senast.

– När det gäller Samuel Östlund så håller klubben på med att jobba för en utlåning, det skulle gynna hans utveckling, säger Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Assyriska:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Malte Persson, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Anton Agebjörn, Filip Jägerbrink, Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Zakaria Sawo, Flamur Dzelili, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Olle Lindqvist, Viktor Krüger, Edvin Crona

  • Johan Arvidsson (avstängd), Hampus Svensson, Marcus Mikhail och Samuel Östlund är inte med i matchtruppen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS