Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OAIK kan ta sin fjärde hemmavinst i följd

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INFÖR

Ettan Södra, omgång 7

Oskarshamns AIK – Österlen FF

Arena Oskarshamn

Lördag 15 maj 16.00

OSKARSHAMN

Kan Oskarshamns AIK ta sin fjärde raka hemmaseger mot nykomlingen Österlen FF?

Svaret får vi under lördagseftermiddagen.

– Vi går ju självklart för tre poäng, men vi får inte bli bekväma och tro att det går av sig själv, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Förra veckans bortamatch mot Lindome slutade 1-1 i en match där OAIK inte saknade chanser att avgöra.

Självklart fanns det en viss besvikelse över att man inte fick med sig tre poäng, men en pinne i en av de på förhand svåraste matcherna för säsongen var trots allt okej.

Därmed låter första bortasegern vänta på sig.

Hemma på Arena Oskarshamn har OAIK däremot gått rent så här långt efter tre vinster mot Utsikten, Torn och Ljungskile.

Tränar avslut varje vecka

Nu står nykomlingen Österlen, som ligger på fjortonde plats med fem poäng, för motståndet och frågan är om segersviten fortsätter.

Efter matchen mot Lindome aviserade huvudtränare Agim Hasani skotträning i veckan för att bättra på avsluten. Effektiviteten var nämligen inte den bästa.

”Alla kan slå alla så varje poäng är förstås viktig”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

Nå, har ni övat avslut i veckan?

– Haha, vi tränar naturligtvis avslut varje vecka, men visst, vi skapade tillräckligt med chanser mot Lindome för att kunna ta tre poäng. Även mot Åtvidaberg hade vi flera bra lägen, så det är klart att vi har pratat om att det är viktigt att ta vara på de lägen som dyker upp, speciellt eftersom det verkar bli en väldigt jämn serie. Alla kan slå alla så varje poäng är förstås viktig, säger Ardi Ajeti.

Nu möter ni nykomlingen Österlen, ett lag ni inte mött tidigare. Har ni koll på dem?

– De har en tränare som verkligen vill spela fotboll och de är trygga med bollen så det blir en match mellan två passningsorienterade lag.

– Vi ska spela vårt spel, ta jobbet och inte bli bekväma och tro att det går av sig själv bara för att vi har vunnit våra hemmamatcher hittills, säger Ardi Ajeti.

Ni fick ju möblera om lite i startelvan inför förra matchen eftersom Luka Dobirjevic och målvakten Gustav Nyberg lämnat?

– Ja, men vi har tillräckligt med spelare som klarar av att gå in och ta deras roller. Det är klart att det tar lite tid innan allt sitter med lite ny uppställning, men alla vet hur vi vill spela vår fotboll.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?

– Malte Persson fick sitt tredje gula mot Lindome och är avstängd. Hannes Johansson, Armend Mahmutaj och Olle Lindqvist kommer in i truppen, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Österlen:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Anton Agebjörn, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Filip Jägerbrink (bilden), Flamur Dzelili, Zakaria Sawo, Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson, Armend Mahmutaj, Olle Lindqvist, Hannes Johansson

  • Malte Persson (avstängd) samt skadade duon Hampus Svensson och Marcus Mikhail missar matchen

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS