OAIK möter klassiska Gais på bortaplan: ”Vi åker till Gamla Ullevi med målet att komma hem med tre poäng”

OAIK möter klassiska Gais på bortaplan: ”Vi åker till Gamla Ullevi med målet att komma hem med tre poäng”

2022-05-25 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

– Vi åker till Gamla Ullevi i morgon med målet att komma hem med tre poäng. Vi är förberedda, sugna och redo, säger Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Daniel Ahonen-Örn inför torsdagseftermiddagens match mot klassikerlaget Gais.

Daniel Ahonen, assisterande tränare i Oskarshamns AIK
Daniel Ahonen, assisterande tränare i Oskarshamns AIK. Foto: Peter A Rosén

Tabellelvan Oskarshamns AIK, som inte har gjort mål i serien sedan den 30 april, kommer till Göteborg med tre förluster i följd i bagaget (gäller seriespelet, OAIK besegrade IFK Borgholm med 10–0 i Smålandscupen den 11 maj).

Tabelltvåa

Gais ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som serieledaren IK Oddevold. De har elva pinnar ner till OAIK.

”Det är en tuff bortamatch – men verkligen ingen omöjlig uppgift”

DANIEL AHONEN-ÖRN, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK, INFÖR BORTAMATCHEN MOT GAIS

– Gais är ett välorganiserat lag med mycket erfarenhet. Det är en tuff bortamatch – men verkligen ingen omöjlig uppgift. Vi förväntar oss att de kommer ut hårt och att de vill föra matchen – och på så sätt få med sig publiken i ryggen. Vi har absolut inget att förlora i morgon. Det är ett skönt läge för oss att vara i, med tanke på trenden som vi är inne i, säger Daniel Ahonen-Örn, som berättar att läget i laget är bra.

”Konkurrensen ökar”

– Vi har full trupp, så konkurrensen ökar. Det har man sett under träningsveckan, där farten och – framför allt farten i saker vi gör med bollen – har gått upp med en eller två nivåer.

Noterbart är att Gais har det överlägset bästa publiksnittet på hemmaplan (2 141 betalande åskådare) efter åtta omgångar i Ettan Södra. OAIK är tia i publikligan, med ett snitt på 208 betalande åskådare per hemmamatch. På bortaplan drar OAIK i snitt 424 betalande åskådare.

På söndag kommer jumbon IFK Malmö till Arena Oskarshamn.

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn