Ettan, södra

Oskarshamns AIK – Österlen FF 4-1 (2-0)

Mål OAIK: Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Agebjörn, Samuel Östlund

Mål Österlen: Kojo Annor

Oskarshamns AIK är nya serieledare efter fjärde raka hemmasegern. Det blev 4-1 (2-0) mot Österlen.

Vi gör det bra, helt enligt plan och har full kontroll i princip hela matchen, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

OAIK slog an tonen direkt och skapade en dubbelhörna i matchens första minut. Anton Agebjörn fick läget men avslutet smet utanför.

Matchbilden var ganska enahanda, OAIK styrde och ställde och det var sällan gästerna fick låna bollen.

”Vi tog tag i matchen från start och spelar precis som vi ska”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi tog tag i matchen från start och spelar precis som vi ska, säger en nöjd Agim Hasani.

– Alla killarna gjorde en riktigt bra insats idag. Anton Ekroth var fantastisk bra på en ovan position, Zakaria Sawo var vass och Johan Arvidsson strålande på små ytor på mitten, bara för att nämna några.

Zakaria Sawo var som sagt pigg och efter en lång rusch via vänsterkanten in i straffområdet fick han också in bollen i mål, men dessvärre sett med OAIK-ögon, så hade bollen oturligt studsat upp på handen på Sawo. Helt riktigt blev målet bortdömt för hands.

Men det dröjde inte länge förrän det logiska målet kom. Efter en kort hörnvariant slogs bollen in i straffområdet och efter lite studsar damp den ner framför Sadmir Zekovic som dundrade in 1-0 i den 27:e matchminuten.

Sadmir Zekovic öppnade målkontot. FOTO: PETER A ROSÉN

OAIK fortsatte att trumma på och mer skulle komma. När Österlen i ett sällsynt besök på offensiv planhalva tappade bollen, vände OAIK på spelet snabbt, Zakaria Sawo drev bollen över mittlinjen och såg att målvakten stod lite långt ut. Ett vackert långskott senare var det 2-0, Sawos första mål i årets seriespel och ett väldigt vackert sådant.

– Topp tre i karriären, sa Sawo till Sportexpressen Play i pausen.

Här gör Zakaria Sawo sitt vackra 2-0-mål. FOTO: PETER A ROSÉN

Sawo kunde blivit tvåmålsskytt när han frispelades fem minuter senare, men då svarade Österlenmålvakten för en fin räddning.

2-0 i paus var smickrande siffror för gästerna som inte hade mycket att säga till om. Att bortatränaren Agim Sopi inte var nöjd var inte svårt att lista ut – fyra byten i halvtid.

Bytena fick inte någon omedelbar effekt för gästerna, OAIK fortsatte mala på.

Vackert

3-0 kom också i den 53:e minuten när Anton Agebjörn mötte en lågt slagen hörna och skarvade in bollen vid första stolpen. Ett mycket vackert mål.

Jubel efter Anton Agebjörns 3-0-mål. FOTO: PETER A ROSÉN

Österlen repade dock mod och fick in en reducering i den 59:e minuten, detta gav gästerna ny energi och OAIK blev en aning passiva.

”Solklar”

– Jag tror att det var ett uttryck av frustration, vi skulle haft en straff precis före deras mål. Kgotso Masangane får en hand i ryggen när han är helt fri. Den är solklar, menar Agim Hasani.

– Men det tog inte så lång tid innan vi hämtade oss och sedan har vi kontroll på matchen igen.

4-1 lät dock vänta på sig ända till den tredje övertidsminuten när Filip Jägerbrink hittade Samuel Östlund med en fin djupledspassning. Östlund sprang sig fri och satte spiken i Österlenkistan.

4-1-skytten Samuel Östlund. FOTO: PETER A ROSÉN

– Det var riktigt roligt att Samuel fick göra sitt första mål i Oskarshamnströjan.

”Väldigt nöjd”

– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför den här matchen, det enda som saknades var väl att vi inte höll nollan, men det får man ta en sådan här dag. Nu ska vi bygga vidare på det här i de kommande två matcherna mot Vänersborg och Skövde. Vi har sagt att vi tar matcherna i block om tre och nu har vi inlett det här blocket med tre poäng, avslutar Agim Hasani

I och med vinsten kliver OAIK upp som serieledare igen, på samma poäng som Qviding.

Härnäst väntar Vänersborg på bortaplan kommande lördag.