Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OAIK-tränaren: ”En poäng i en svår bortamatch är helt okej”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FOTBOLL

Ettan, södra

Omgång 6

Lindome GIF – Oskarshamns AIK 1-1 (1-0)

Mål Lindome: Erik Zetterberg

Mål OAIK: Självmål

LINDOME/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK fick med sig en poäng från Lindome via 1-1 efter underläge i paus.

Jag tycker vi är närmast segern, men en poäng i en svår bortamatch är helt okej, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

Lindome började matchen aggressivt och OAIK hade svårt att hitta rätt. Gästerna blev stressade när hemmalaget klev högt och dessutom hittade man inte rätt i sitt eget presspel.

”Vi kommer inte alls upp i nivå i den första halvleken. Det är klart att vi fått göra lite platsrotationer inför den här matchen och det tar lite tid innan det sitter”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi kommer inte alls upp i nivå i den första halvleken. Det är klart att vi fått göra lite platsrotationer inför den här matchen och det tar lite tid innan det sitter, säger Agim Hasani.

OAIK-tränaren Agim Hasani. ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

– Det gör att vi kommer fel i pressen och ger deras backar lite för mycket tid att hitta in med bollar bakom vår backlinje.

I den 12:e minuten rev OAIK:s högerback Albin Olsson ned snabbe vänsteryttern Ihab Naser och det blev frispark en bit till vänster om OAIK:s straffområde. Fram klev Erik Zetterberg och sköt bollen över muren och in i det närmsta krysset. En bra prestation.

Hann inte dit

Michael Hartmann i OAIK-målet var nära att nå bollen men hann inte riktigt dit.

OAIK arbetade sig sakta in i matchen och sista kvarten före paus började man känna igen laget. Man skapade också några hyfsade lägen utan att få utdelning.

– Vi gjorde några justeringar inför den andra halvleken och det får effekt. Vi tar över matchen och får ju in kvitteringen ganska omgående, säger Agim Hasani.

Målet var ett självmål som tillkom efter en OAIK-hörna där man lyckades behålla pressen. Det blev rörigt i straffområdet och flera OAIK-spelare sköt mot mål och till slut tvingades en Lindomespelare till en misslyckad rensning som gick in i mål.

OAIK spelade riktigt bra långa stunder av den andra halvleken och tryckte tillbaka hemmalaget som bara stack upp i några sporadiska anfall. I och för sig så var ett av dessa riktigt farligt och det var bara en vass enhandsräddning av Michael Hartmann som hindrade ett ledningsmål för Lindome.

Men i det stora hela var det OAIK som var närmast ett segermål.

”Vi har ett par kanonlägen att avgöra, men vi får nog köra lite extra skotträning i veckan”

AGIM HASANI

– Vi har ett par kanonlägen att avgöra, men vi får nog köra lite extra skotträning i veckan, säger Agim Hasani.

Bästa chansen hade nog Anton Ekeroth som ungefär från straffpunkten sköt bollen tätt utanför den högra stolpen.

Det blev inga fler mål, matchen slutade 1-1 och OAIK fick med sig en poäng till Oskarshamn.

”Helt okej”

– Det här är en av årets tuffaste bortamatcher så en poäng är helt okej, även om det är lite frustrerande när vi är så nära en trea.

– När vi summerar säsongen så kan den här poängen kanske visa sig vara mycket värd. Minst kryss borta och vinna hemma har vi pratat om. Sedan ska Lindome komma till Arena Oskarshamn också och då kanske serien är inne i ett skarpt läge, avslutar Agim Hasani.

I och med det oavgjorda resultatet tappade OAIK serieledningen till Skövde och är nu tabelltvåa. Nästa match spelas på Arena Oskarshamn på lördag och då är det Österlen som kommer på besök – då får vi se om veckans skottövningar har gett resultat.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS