Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OAIK-tränaren: ”Okej med en pinne”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

Ettan, södra

Omgång 13

FC Trollhättan – Oskarshamns AIK 1-1 (1-0)

Mål Trollhättan: Alibek Aliev

Mål OAIK: Viktor Krüger.

TROLLHÄTTAN/OSKARSHAMN

Trollhättan och Oskarshamns AIK delade på poängen i seriefinalen, 1-1 slutade matchen, men OAIK var närmast segern.

– En pinne på bortaplan mot seriens formstarkaste lag hade man väl alla gånger tagit i förväg, men efter slutsignal är det inte utan att man känner en viss besvikelse, säger OAIK-tränaren Agim Hasani (bilden).

I serieledande Trollhättan handlar mycket om anfallarna Yohann Fellrath och Alibek Ailev som inför matchen hade gjort 20 mål tillsammans (14 respektive 6). Dessa herrar märkte man dock inte mycket av.

”Vi gör precis det vi ska och jag tycker att vi har full kontroll på matchen, vi lyckas helt neutralisera deras två forwards”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi gör precis det vi ska och jag tycker att vi har full kontroll på matchen, vi lyckas helt neutralisera deras två forwards, säger Agim Hasani.

Matchen var jämn, men det var OAIK som hade mest boll, dock utan att skapa några riktigt heta lägen. Det var faktiskt chansfattigt överlag i den första halvleken.

Filip Jägerbrink hade OAIK:s vassaste läge när han väggade sig in i straffområdet och fick iväg ett avslut i trängt läge.

Skottet gick dock rakt på målvakten.

Det såg ut som att halvleken skulle sluta mållös och OAIK hade bra koll på händelserna – då hände det onödiga.

Ett bolltapp av OAIK efter felpass på mittplan, en spelvändning av Trollhättan och ett inspel från vänsterkanten – och där dök han upp, Alibek Aliev och satte sitt sjunde mål för säsongen ur snäv vinkel. 1-0 i den 45:e minuten.

”Får inte hända”

– Det får inte hända, det målet var oerhört onödigt. Vi ger bort bollen när vi egentligen har kontroll på spelet, säger Agim Hasani.

I paus bytte OAIK ut Malte Persson och satte in Sadmir Zekovic, ett offensivt byte. Det blev också en halvlek som dominerades av OAIK.

Kvitteringen skulle komma knappt tjugo minuter in på halvleken, ett långt Anton Agebjörn-inkast nådde Viktor Krüger som från nära håll kunde nicka in 1-1.

Efter det fortsatte OAIK att går för ett segermål och framför allt sista kvarten var spelet nästan uteslutande förlagt på Trollhättans planhalva.

”Fantastiska inkast”

– Agebjörn har ju flera fantastiska inkast som blir farliga, sedan tycker jag att vi skapar tillräckligt mycket för att göra minst ett spelmål idag, säger Agim Hasani.

– Men vi behöver skjuta mer, testa deras målvakt, det gör vi inte idag. Man behöver inte passa sig ända in i mål varje gång.

Viktor Krüger kunde mycket väl blivit segernickare när han fick skallen på en hörna från Oskar Stejdahl, men bollen for en bra bit över ribban.

Sista läget fick Johan Arvidsson mitt framför mål i höjd med straffområdeslinjen, men istället för att skjuta direkt sökte han en passning och sedan var matchen slut.

”Vi gör en fullt godkänd bortamatch mot seriens formstarkaste lag”

AGIM HASANI

– Vi gör en fullt godkänd bortamatch mot seriens formstarkaste lag. Vi kommer hit och är det klart bättre laget och det är klart att man ville ha mer, det hade varit riktigt skönt med tre poäng, men det är okej med en pinne också, säger Agim Hasani.

Kgotso Masangane fick på övertid gult kort för filmning i straffområdet, men frågan är om det var korrekt dömt.

”Stämpling”

– Den informationen jag fick är att det är en stämpling, men det är lite så vi brukar ha det. Det år sällan vi får straffar med oss, menar Agim Hasani.

Det återstår två matcher innan sommaruppehållet och det är två hemmamatcher mot Linköping och Assyriska.

– De är de två sista matcherna i detta block om tre matcher som vi pratar om. Vi har sagt att vi ska ha sju poäng i det här blocket. Tar vi det så tror jag inte vi är tre poäng bakom Trollhättan inför sommaruppehållet, avslutar Agim Hasani.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS