OAIK utslaget ur cupen: ”Väldigt tråkigt”

IK Sleipner – Oskarshamns AIK 2–1 (0–0)

Mål, OAIK: Anton Ekeroth.

Oskarshamns AIK brukar – som bekant – vara med långt fram i Svenska cupen.

Men inte i år. Det blev förlust i den första cupomgången.

Division 3-laget IK Sleipner – från Norrköping – vann med 2–1 (0–0) på onsdagskvällen.

– Väldigt tråkigt. De var hungrigare – och vi kom inte riktigt upp i vår nivå. Vi spelade lite för nonchalant, helt enkelt. Det straffade sig, säger Ardi Ajeti, assisterande tränare i OAIK.

Sleipner är väl ett ganska bra lag (serieledare i den nordöstra division 3-serien)?

– Ja, verkligen. De är bollskickliga. Och det var vi medvetna om.

– Men de gjorde mål på två lägen, av två möjliga, i andra halvlek. De var effektiva. Vi försökte forcera, men fick inte in bollen.

”Vi lär oss något av detta. Det kvittar vilken division motståndarna spelar i. Går man inte in med rätt inställning, ja, då blir det så här”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

Första halvlek förblev mållös.

– Vi hade inget bolltempo.

– Men vi höjde oss i andra halvlek och tog ledningen (Anton Ekeroth). Det var ett fint långskott.

– Vi kunde även ha gått fram till 2–0. Men de kvitterade i stället – och efter det höjde de sig.

Ni får koncentrera er på seriespelet i stället…

– Ja, vi har två matcher kvar innan uppehållet (Linköping hemma på lördag och Assyriska hemma den 10 juli), så vi siktar på att avsluta snyggt.

– Vi får betrakta den här förlusten som en läxa. Vi lär oss något av detta. Det kvittar vilken division motståndarna spelar i. Går man inte in med rätt inställning, ja, då blir det så här, säger Ardi Ajeti.