OAIK var uträknat – men vände 0–2 till 2–2

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Det såg utsiktslöst ut för Oskarshamns AIK när Utsiktens BK gjorde 2–0 efter drygt 60 minuters spel på Ruddalens IP i Göteborg.

Men OAIK gick upp till 2–2 och kunde mycket väl ha vunnit.

Peiman Eliassi brände en straff med kvarten kvar av ordinarie tid.

Resultatet är ändå hyfsat rättvist, med tanke på hur matchen såg ut.

– Vi kunde absolut ha vunnit med 3–2, även om vi inte förtjänade det. Det känns lite snöpligt, sa OAIK:s mittfältsmotor Filip Jägerbrink till Sport-Expressen TV strax efter slutsignalen.

Hemmalaget inledde mycket bra och var klart bättre än Oskarshamn under de första 15–20 minuterna.

OAIK spottade upp sig en aning, men den första halvleken vann Utsikten på poäng. Det var dock mållöst i paus.

”Fick inte till taktiken”

– De var bra i första halvlek. Vi får vara glada över att det stod 0–0. Vi fick inte till taktiken som vi ville, sa Filip Jägerbrink.

Under den andra akten öppnade det upp sig rejält i värmen. Det blev svängigt värre. 1–0 kom i den 47:e minuten (nickmål efter en hörna).

Utsikten gjorde även 2–0-målet efter en hörna.

Där kändes matchen, tveklöst, avgjord.

Men OAIK visade att lagmoralen ligger på en hög nivå. Peiman Eliassi skickade in en frispark i den 64:e minuten. Bollen studsade till precis framför målvakten.

Tre minuter senare åkte hemmalaget på en frilägesutvisning, då Ylli Podrimcaku blev nedriven.

Ylli Podrimcaku tryckte kort därefter in returen på en frispark från Peiman Eliassi.

Vilket drama!

Och i den 75:e minuten kom alltså den stora segerchansen. Men Peiman Eliassi, som i övrigt var mycket bra i den här matchen, fick ingen bra träff på bollen. Den gick högt över, och utanför, målet.

OAIK vaskade fram några chanser till i slutet. Det var sannerligen ett välregisserat drama. Båda lagen var besvikna efteråt – men de är alltjämt obesegrade.

– Vi fick en biljett in i matchen tack vare utvisningen och kvitteringen. Vi hade flera lägen som kunde ha gett oss segern, inte bara straffen. Men vi får vara nöjda på det stora hela, sa Filip Jägerbrink till Sport-Expressen TV.

– Vi gav bort två mål till dem, sa Utsiktens Karl Bohm till Sport-Expressen TV.

OAIK är trea i tabellen

OAIK ligger på tredje plats i division 1 södra efter fyra omgångar (två vinster och två kryss).

Utsikten är sexa med en seger och tre oavgjorda.

OAIK möter Linköping på Arena Oskarshamn på onsdag. Linköping är tia i tabellen, med en vinst, en oavgjord och en förlust.

Dessförinnan ska OAIK möta Kalmar City, på bortaplan, i Smålandscupen. Den matchen spelas på måndag.