Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Ola Petersson i HIK: ”Tror aldrig att jag har varit med om ett lag som varit så hårt drabbade”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Fotboll

Div 3 Sydöstra Götaland

Högsby IK – Färjestadens GOIF 0-1 (0-1)

HÖGSBY

Seriesegrarna Högsby IK kunde inte bjuda publiken på en avslutande seger utan förlorade säsongens sista match mot Färjestaden med 0-1 (0-1).

– Idag var det ganska ofokuserat och just nu känns det skönt att säsongen är slut, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Högsby har, efter att seriesegern bärgades för två veckor sedan, haft stora bekymmer med sjukdom och skador i laget.

Till den avslutande seriematchen saknades till exempel Johan Kvarnmyr, Mergim Smakolli, Sebastian Karlsson, Mattias Rehn och målvakten Tom Lagneteg Nilsson.

Ola Petersson. Foto: Thomas Wennerklint

– Jag tror aldrig att jag varit med om ett lag som varit så hårt drabbade som vi varit nu på slutet. Fast det har inte bara varit av ondo, nu har ju andra spelare fått chansen att visa upp sig, menar Ola Petersson.

Det tog inte mer än dryga fem minuter innan gästande Färjestaden tog ledningen när Högsby inte var riktigt påkopplade.

”Ett väldigt billigt mål”

OLA PETERSSON

– En av våra mittbackar är ute vid sidan av planen och tar av en halskedja. Vi har ett inkast och i stället för att hålla i bollen tills vår spelare är tillbaka så tar vi inkastet, blir av med bollen och så rinner de igenom – ett väldigt billigt mål, säger Ola Petersson.

– Det var ganska ofokuserat idag, det kändes nästan som en träningsmatch.

Högsby skapade en hel del, men några mål blev det inte. Foto: Thomas Wennerklint

Efter den olyckliga starten spelade Högsby upp sig och tog tag i spelet. Man skapade flera hörnor och saknade inte chanser, men skärpan i de avgörande lägena var inte den bästa.

Det blev inga fler mål i den första halvleken, men Högsby fortsatte att jaga kvittering efter paus. Det skapades flera chanser, bland annat missade man ett friläge – räddades av Färjestadens målvakt.

”Lite tråkigt”

OLA PETERSSON

– Vi skapar en hel del, men när vi inte får in bollen blir det lite frustrerat. Det är väl lite av den frustrationen som sedan ger en utvisning på John Hansson med ungefär en kvart kvar, berättar Ola Petersson.

– Efter utvisningen får vi det svårt och skapar inte så mycket. Lite tråkigt, jag hade kanske önskat någon mer poäng här på slutet, men nu är det skönt att säsongen är över.

Säsongen är slut, men för sportchefen Fredrik Hultman väntar nu en intensiv tid med att förbereda klubben för division två nästa år.

– Vi är ganska nöjda med den trupp vi har, men just nu är det väl bara två spelare som är klara för nästa säsong. De kommande veckorna blir det till att diskutera förlängningar, säger Fredrik Hultman.

– Sedan är det väl så att vi behöver någon förstärkning i varje lagdel, hur som helst blir det ett spännande arbete med att bygga en trupp inför kommande säsong.

Tränaren Ola Petersson och sportchefen Fredrik Hultman har en spännande tid framför sig. En division 2-trupp ska formas. Foto: Thomas Wennerklint
Ike Fofanah vann den interna skytteligan med sina nio mål. Foto: Thomas Wennerklint
Ola Petersson vandrar ut på match. Supportrarnas minitifo välkomnade spelarna ut på planen. Foto: Thomas Wennerklint
Lagkaptenen John Hansson blev utvisad med en kvart kvar. Foto: Thomas Wennerklint
Ola Petersson dirigerar spelarna under uppvärmningen. Foto: Thomas Wennerklint
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS