Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ölandskajen får ett lyft när inre hamnen ska rustas upp inför sommaren

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Under 2020 fick Skeppsbrokajen en helt ny utformning med ett kajstråk för fotgängare och cyklister. Längs sträckan finns ny belysning och en mötesplats. Nu fortsätter Oskarshamns kommun arbetet med att rusta upp ytterligare en liten bit av Inre hamnen nämligen Ölandskajen.

Oskarshamns kommun fortsätter den långsiktiga omvandlingen av Inre hamnen i syfte att förbättra platser och offentliga miljöer. Nu är det Ölandskajen som står på tur att omvandlas.

Ölandsfärjan får ny infart

Arbetet med att rusta upp Ölandskajen, som inleds i slutet av februari och pågår till 1 juni, omfattar bland annat en ny infart till Ölandsfärjan och nya påkörningsfält. Ytorna kommer att optimeras. Ny markbeläggning längs kajen som tillsammans med en del nya möbler skapar en förbättrad kajpromenad samt ny belysning.

”Den nya entréplatsen till Blå jungfrun som nästan är klar vävs ihop med det förbättrade kajstråket och får ett sammanhang i platsens helhetsgestaltning”, skriver kommunen på sin hemsida.

Karta över Ölandskajen
Kartan visar området på Ölandskajen som ska rustas upp. Karta: Oskarshamns kommun

REKO flyttar tillfälligt

Varannan vecka har REKO Oskarshamn utlämning av varor vid Ölandskajen. REKO-ringen kommer tillfälligt att flytta utlämningen till den ”gamla Jysk-parkeringen” bredvid Arena Oskarshamn från och med den 12 mars tills att arbetena på Ölandskajen är klara.

När REKO-ringen flyttar tillbaka till Ölandskajen får de bättre belysning det blir lättare att hitta REKO-ringen med ny skyltning enligt Oskarshamns kommun.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
17
+1
1
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS