Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oliver Berntzon: ”Vet att jag har kapacitet för att vinna”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÅLILLA/OSKARSHAMN

Kommande helg inleder Oliver Berntzon sin första Grand Prix-säsong. Innan dess hoppas han köra hem sitt första individuella SM-guld, när SM-finalen avgörs på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdagskvällen.

– Självklart har jag goda chanser, säger Oliver Berntzon.

De senaste säsongerna har Oliver Berntzon kört för Dackarna och under den tiden blev han förstås en publikfavorit på Skrotfrag Arena. Till säsongen 2021 vände han dock hem till moderklubben Lejonen från Gislaved.

Åker till Prag

Säsongen är speciell för ”Vispen”. På fredag inleder han äventyret som GP-förare, när den första deltävlingen i Grand Prix-cirkusen körs i Tjeckien och Prag.

”Det ska bli jäkligt häftigt att komma igång med GP-serien”

OLIVER BERNTZON

– Det ska bli jäkligt häftigt att komma igång med GP-serien, men det kommer också att bli väldigt hektiskt. Jag ser fram emot att få mäta mig mot de bästa i världen oftare än vanligt, säger Oliver Berntzon, som inte riktigt har fått till det hittills under säsongen.

– Det har varit väldigt mycket upp och ner. Det har inte riktigt gått som vi har velat, men vi jobbar hårt för att hitta rätt igen.

”Goda chanser”

Innan GP-premiären väntar dock individuell SM-final på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdagskvällen den 13/7. Oliver Berntzon skulle mycket gärna kliva högst upp på SM-pallen för första gången.

– Självklart har jag goda chanser. Jag har varit tvåa två gånger och vet att jag har kapacitet för att vinna. Men det är tufft och inga misstag får göras, då kan man snabbt hamna utanför topp sju.

Berntzon har kört många varv på ovalen i Målilla och kanske kan det tala för honom.

– Det är nog ingen hemlighet att jag trivs grymt bra på banan i Målilla, säger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS