Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Önskemål om utegym vid badplats i Mörtfors: Så svarar Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖRTFORS

”Jag är en av Mörtfors året-runt-boende, som har hört att det finns planer på att fixa till badplatsen i Mörtfors. Vet att det finns intresse av ett utegym i byn, och tänkte fråga om detta skulle kunna vara något vi kunde passa på att framföra ett önskemål om”, skriver en person i ett mejl till servicecenter i Oskarshamns stadshus.

”Tack för ditt önskemål om ett utegym vid Mörtfors badplats. Mörtfors är en av de 16 offentliga badplatserna i Oskarshamns kommun som fritidskontoret ansvarar för. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar på badplatserna. För tillfället pågår ett omfattande arbete där de gamla toaletterna med latrintunnor ersätts med nya byggnader som ansluts till VA-nätet eller till en sluten tank. Planen är att tre badplatser per år får nya byggnader och år 2025 är det dags för Mörtfors badplats. Vad gäller utegym så ansvarar också fritidskontoret för ett par stycken och här har det genomförts upprustningar och nybyggnationer de senaste åren. De utegym som vi byggt följer en strategi där vi har valt att anlägga dessa intill motionsspår där människor kan samlas för fysisk aktivitet. Kommunala utegym finns för tillfället vid motionsspåren i Kristineberg, Havslätt, Påskallavik, Kristdala och Figeholm. Utöver dessa finns även ett utegym i stadsparken (som fritidskontoret inte ansvarar för), Scaniaslingan samt två föreningsägda utegym i Misterhult och Ishult. Fritidskontoret har inga planer på att börja bygga utegym även vid badplaserna utan följer den plan som finns, men vi tackar för ditt önskemål”, skriver kommunens fritidschef Daniel Stenberg i ett svar via e-post.

Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun
Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Peter A Rosén (utegymmet vid motionsspåret i Havslätt i Oskarshamn)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS