Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Öppningen som gör det möjligt för IKO att ta in fler än 500 åskådare per match

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”För idrottsmatcher och tävlingar inomhus gäller deltagartak på 500 personer per sektion från den 19 januari. Det meddelade regeringen idag”, skriver Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande på måndagen.

– Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Regeringen formulerar sin information om vad som gäller från den 19 januari enligt följande:

  • För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor, som äger rum inomhus och där vaccinationsbevis används gäller ett deltagartak på 500 deltagare.
    Om anordnaren delar upp den lokal, det område eller utrymme där den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen eller mässan hålls i sektioner, så att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till sammankomsten eller tillställningen, gäller deltagarbegränsningen på 500 deltagare för varje sektion. Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare.

Trots detta positiva besked med sektionering så innebär deltagartaket minskade intäkter för föreningar. Regeringen har uppmanat föreningar att söka evenemangsstöd.

– Även om regeringen har ett evenemangsstöd som de uppmanar idrotten att söka ser vi att det behövs förändringar i reglerna för att det ska träffa mest rätt. Dels undantas evenemang som ingår i idrottsrörelsens ordinarie tränings- eller tävlingsverksamhet, såsom seriespel, och så kompenserar inte stödet för uteblivna intäkter. För många idrottsföreningars fortsatta verksamhet är just intäktsbortfallet det mest avgörande, säger Björn Eriksson.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS