Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD): “Falska lögner och påståenden”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

Detta är en replik på Jan Johanssons insändare, som publicerades i ON på lördagen:

Egentligen så väljer jag oftast att inte bemöta den politiska vilden Jan Johanssons alla tokiga och bittra kommentarer, som han nästan dagligen för fram i medier.

Men när han far fram med rena, rama lögner så kan jag inte stillasittande bara låta honom få sprida vilka lögner som helst.

Nu går han åter igen ut i ON och kritiserar både mig och Sverigedemokraterna för att vi inte agerar i parkeringsavgiftsfrågan.

“Sa nej”

Inför vårt budgetarbete som vi jobbade med under senhösten 2022, då Jan Johansson även tillhörde SD, så fick han, likt alla andra medlemmar komma med inspel och åsikter kring vårt budgetförslag, där vi som parti sa nej till att införa parkeringsavgifter i centrum.

Detta förslag debatterade vi i budgetfullmäktige den 12 december 2022.

“Om Jan Johansson hade orkat att närvara under hela fullmäktige denna dag och inte i vrede och bitterhet valt att, som ett litet tjurigt barn, lämna både fullmäktige och Sverigedemokraterna vid samma tillfälle, ja, då hade Jan Johansson kunnat lyssna till när vi där och då sa klart nej till att införa parkeringsavgifter i centrum”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

“Sänker sig lågt”

Tyvärr så har Jan Johansson alltid valt att gå sina egna vägar och har haft svårt att rätta sig efter demokratiskt fattade beslut.

Nu har tydligen vreden och bitterheten slagit rot ordentligt i Johansson, så nu sänker han sig så lågt han bara kan och kommer med falska lögner och påståenden om att jag eller partiet inte skulle ha agerat i parkeringsfrågan i centrum.  Bifogar både för Jan Johansson och ON.läsare våra yrkanden.

De lyder:

Sverigedemokraternas förslag till budget 2023 och VP 2024-2025 för Oskarshamns kommun

Inga parkeringsavgifter

Sverigedemokraterna vill stärka och utveckla Oskarshamns stadskärna. För att uppnå detta tror vi det är viktigt att även fortsättningsvis avstå från att införa parkeringsavgifter. Sådana avgifter skulle dessutom slå mot inresande och personer som bor utanför stadskärnan i kommunen. Sverigedemokraterna tillför därför medel för att stadskärnan ska vara fri från parkeringsavgifter.

8. Ej införda parkeringsautomater

Minskning med 750 000 kr.

Sverigedemokraterna vill att stadskärnan ska förbli avgiftsfri för parkeringar och därför tar vi bort den tänkta investeringen av parkeringsautomater till förmån för trygghetsskapande satsningar.

Not 3Tekniska kontoret, övrigt Förändring mot tidigare beslutad budgetram
Förändring av driftbudgetram (tkr)  202320242025
Trygghetsskapande åtgärd, gatubelysning mm-1 400-1 400-1 400
Slopa införandet av parkeringsavgifter-1 000-2 000-2 000
         
Summa     -2 400-3 400-3 400

Leif Axelsson (SD)

Oppositionsråd i Oskarshamns kommun

Foto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS