Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD): Så kan Havslätts förskola drivas vidare

Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD): Så kan Havslätts förskola drivas vidare

2023-02-21 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna hoppas att Havslätts förskola, som nyligen lades ned av majoritetspartierna – Socialdemokraterna och Moderaterna – med stöd av Centerpartiet, ska kunna drivas vidare på ett annat, ickekommunalt, sätt.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Antingen som ekonomisk förening, som man gör med skolan i Misterhult, eller som ett föräldrakooperativ, som man gör med skolan i Bråbo. Alternativt kan kanske Havslätts förskola drivas helt privat, säger oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i en kommentar.

”Vi är öppna för olika driftsformer av förskolan i Havslätt”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

– Vi är öppna för olika driftsformer av förskolan i Havslätt. Oavsett i vilken form som förskolan, förhoppningsvis, drivs vidare i, så är det mycket bättre än att stänga den och tvinga barnen att lämna sin trygga skolmiljö.

– Nu hoppas vi att någon väljer att driva Havslätts förskola vidare. För den intresserade finns det hjälp att hitta på kommunens hemsida – men jag ställer mig också, i egenskap av oppositionsråd, till förfogande och hjälper till på det sätt jag kan. Kommunen ansvarar för att det ska finnas förskolor och att alla barn i kommunen erbjuds en plats – men en förskola måste inte drivas i kommunal regi. Därför är Sverigedemokraterna positiva till om det kommer seriösa aktörer till kommunen som vill starta både skolor, förskolor och fritidsverksamhet, säger Leif Axelsson.

Dela gärna artikeln med dina vänner: