Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD): Så kan Havslätts förskola drivas vidare

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna hoppas att Havslätts förskola, som nyligen lades ned av majoritetspartierna – Socialdemokraterna och Moderaterna – med stöd av Centerpartiet, ska kunna drivas vidare på ett annat, ickekommunalt, sätt.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Antingen som ekonomisk förening, som man gör med skolan i Misterhult, eller som ett föräldrakooperativ, som man gör med skolan i Bråbo. Alternativt kan kanske Havslätts förskola drivas helt privat, säger oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i en kommentar.

”Vi är öppna för olika driftsformer av förskolan i Havslätt”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

– Vi är öppna för olika driftsformer av förskolan i Havslätt. Oavsett i vilken form som förskolan, förhoppningsvis, drivs vidare i, så är det mycket bättre än att stänga den och tvinga barnen att lämna sin trygga skolmiljö.

– Nu hoppas vi att någon väljer att driva Havslätts förskola vidare. För den intresserade finns det hjälp att hitta på kommunens hemsida – men jag ställer mig också, i egenskap av oppositionsråd, till förfogande och hjälper till på det sätt jag kan. Kommunen ansvarar för att det ska finnas förskolor och att alla barn i kommunen erbjuds en plats – men en förskola måste inte drivas i kommunal regi. Därför är Sverigedemokraterna positiva till om det kommer seriösa aktörer till kommunen som vill starta både skolor, förskolor och fritidsverksamhet, säger Leif Axelsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS