Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L): ”Helt orimligt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Detta är ett helt orimligt förfarande av kommunen!”, skrev oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) i ett yrkande som behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagen.

Det hela gäller prissättningen av tomten Stångehamn 1:6, Åsvallsund, som Mathias Karlsson vill sälja enligt avtal, med ett pris på 50 kronor per kvadratmeter.

”Vi ligger långt under medel när det gäller företagstäthet och antalet nystartade företag”

MATHIAS KARLSSON (L), OPPOSITIONSRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

En företagare vill öppna en restaurang på den aktuella platsen.

”I dag har intressenten betalat för en detaljplan som ger rätten till viss byggnation och ett förvärv av 4 000 kvadratmeter. Detta är ett redan ingånget avtal mellan kommunen och intressenten. Detaljplanen vann laga kraft den 8 februari 2021 och företagaren har sedan dess väntat på ett kvadratmeterpris enligt avtal. Marken har i dag ett ringa värde för kommunen i nuvarande form. Ytan ligger i en del av ett stenbrott, som kommer att vara mycket kostsamt att iordningsställa”, skriver Mathias Karlsson, som konstaterar att majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, har sagt att de vill arbeta för att underlätta för företagen och ge dem bättre förutsättningar.

”Man har avsatt medel för att skapa ett bättre företagsklimat, till och med fokuserat på Rättviksmodellen. Vi ligger långt under medel när det gäller företagstäthet och antalet nystartade företag. I näringslivsrankingen visas det tydligt att Oskarshamns kommuns relation till företagare är dålig. Nu har vi ett exempel på en relation till en företagare som vill öppna en restaurang i ett område där en sådan etablering skulle ge kommunen stora mervärden. Det handlar om ett gammalt industriområde, ett stenbrott, med potential att höja attraktiviteten för närområdet.”

”Vi skulle skapa större incitament för skärgårdsturer

”Det planeras för ett nytt bostadsområde i närheten – det skulle bidra till ett besöksmål från både land och vatten. Det finns ett populärt kommunalt bad i närheten. Kanotklubben skulle dra nytta av en sådan närhet. Vi skulle skapa större incitament för skärgårdsturer mellan olika destinationer längs kusten”, skriver Mathias Karlsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS