Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oppositionsrådet Robert Rapakko (S): ”Kraftiga föroreningar i marken”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

– Markundersökningar i anslutning till arbetet med den nya planen för Gabriel Keramik visar på kraftiga föroreningar i marken. Framför allt bly. Lite oklart vad länsstyrelsen kommer att ställa för krav – men min mening är att undersökningarna är av godo. Bättre att veta vad man har att jobba med, säger Robert Rapakko (S), oppositionsråd i Mönsterås kommun, efter det senaste mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Han berättar även att Mönsterås församling gör ett kyrkogårdsköp för 310 kronor.

– Ett tidigare köp som aldrig vunnit laga kraft. Nu görs det om för att församlingen ska kunna bli lagfaren ägare till den del av den gamla kyrkogården vid Mölstadskolan.

Robert Rapakko berättar också att Socialdemokraterna lämnar ett yttrande angående BRT-station vid E22.

– BRT står ju för Bus-Rapid-Transfer och tanken är att efterlikna ett tåg i tid och bekvämlighet. Därmed liknar också stationen en tågplattform. Planerna börjar ta mer fysisk form. För oss socialdemokrater är det viktigt att inte all busstrafik försvinner ut på E22:an – och även att vi som kommun jobbar för att få fram en tätortstrafik som från alla våra orter möjliggör anslutning mot stationen. En annan viktig del blir pendlingsparkering, som vi redan ser ett stort behov av vid Ristomta i Ålem, säger Robert Rapakko.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS