Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Orange Day uppmärksammas i länet: ”Våld mot kvinnor får aldrig bli en acceptabel del i vårt samhälle”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

I dag, den 25 november, är det Orange Day – en dag för att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor.

En av tre kvinnor i världen utsätts någon gång under sin livstid för fysiskt eller sexuellt våld, konstaterar de tre majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

”I Kalmar län finns det idag tre kvinnojourer som arbetar för att hjälpa och stötta våldsutsatta kvinnor och deras barn. De arbetar också i olika omfattning med våldspreventiva insatser. För att stärka det förebyggande arbetet så beslutade regionala utvecklingsnämnden vid sitt senaste möte om att ta fram en överenskommelse med länets samlade kvinnojourer för samverkan kring det våldsförebyggande arbetet i Kalmar län. Till det arbetet kopplas också en ekonomisk ersättning”, skriver S, C och V.

”Väldigt bra”

– Det känns väldigt bra att vi som region nu tillsammans med kvinnojourerna i länet kan ta ytterligare kliv för att stärka det förebyggande arbetet – våld mot kvinnor får aldrig bli en acceptabel del i vårt samhälle, säger Karin Helmersson (C), regionråd och ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

– I regionens regionala utvecklingsuppdrag ingår att förebygga mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Vi ökar nu vår samverkan för att genomföra konkreta insatser som bidrar till att stärka likvärdig tillgång till stöd och våldspreventiva åtgärder och det känns som ett viktigt steg för att få ett Kalmar län fritt från våld, säger Malin Anell (S), regionråd och ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

”Långsiktig finansiering”

– Med en tydlig överenskommelse så bidrar vi till att stärka och utveckla länsövergripande insatser för att länets invånare ska få likvärdiga möjligheter till stöd och våldspreventiva insatser. Vi skapar också möjligheter att hitta en långsiktig finansiering för dessa verksamheter, säger Lena Granath (V), regionråd.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS