Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oro i samhällsföreningarna i Figeholm och Fårbo

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FIGEHOLM/FÅRBO

”Samhällsföreningarna i Figeholm och Fårbo vill lyfta vår oro över att en tillfällig lösning skall bli en permanent lösning”, skriver Gert Nimblad, ordförande i Figeholms samhällsförening, och Ulrika Karlsson, ordförande i Fårbo samhällsförening, i ett brev – gällande skolorna i Figeholm och Fårbo – som har skickats till bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.

”Under årsskiftet 2020–2021 bjöd förvaltningschef Lotta Lindgren, verksamhetschef Peter Backhof, bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed samt representanter in föräldrar och samhällsföreningarna i Figeholm och Fårbo till ett dialogmöte gällande skolverksamheten i Figeholm och Fårbo. Önskan från orterna Figeholm och Fårbo var framför allt att förskoleverksamhet ska finnas på båda orterna.”

”Utöver detta önskades att lågstadieverksamheten skulle bedrivas i Figeholm och mellanstadieverksamheten skulle bedrivas i Fårbo, då detta skulle ge en pedagogisk och organisatorisk vinst. Detta skulle i praktiken innebära en flytt av årskurs 3 från Fårbo till Figeholm. En följd av detta skulle innebära en utbyggnad av Figeholmsskolan. I skrivande stund har i stället en flytt skett åt andra hållet, då årskurs 2 numera undervisas i Fårboskolan”, skriver föreningarna, som vill påminna om ”de önskemål som framkom på ovannämnda möte, en separering av låg- och mellanstadiet och en utbyggnad av Figeholmsskolan”.

Arkivfoto: Peter A Rosén (Fårboskolan)

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS