Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Oscar Engsund och William Worge Kreü stängs av efter slagsmålet i matchen mellan IKO och Luleå

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns-backen William Worge Kreü, bilden, och Oskarshamnssonen Oscar Engsund, back i Luleå, stängs av i två matcher, för fighting, efter slagsmålet i torsdagskvällens match.

Det beslutet tog hockeyförbundets disciplinnämnd på fredagen.

Förseelsen “överstiger den normalt förväntade graden av regelbrott”, fastslår nämnden.

“Även om det rört sig om ett ömsesidigt slagsmål så är förloppet utdraget och beteendet har ingen koppling till hur man normalt spelar ishockey. Enligt nämnden är handlingen inte på något sätt en tillåten del av spelets idé (jfr regel 46.1) och av sådan art att den bör medföra disciplinär bestraffning i form av avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher”, skriver nämnden.

“I den aktuella situationen hakar vi ihop, vilket efter en stunds kamp övergår i ett bråk mellan två jämnstora spelare. Utan att någon egentligen haft någon avsikt att det skulle bli så. I ett sådant läge är det naturligt att det fortsätter till dess domarna kliver emellan eller vi tröttnar. För ingen av oss vill få ett matchstraff, samtidigt som det är svårt att ensidigt avsluta det hela. Och vi fick heller ingen tillsägelse av domarna att sluta. Dessutom behöll vi båda handskarna på våra fria händer. Så det var ingen större fara med någon av oss. Varför det rimliga borde vara att påföljden räcker med de matchstraff som vi fick under matchen. Vilket var ett kännbart straff för oss båda”, påpekade Oscar Engsund.

“Jag upplever situationen som att han slår mig först! Då slår jag tillbaka med handsken på och sen fortsätter slagsmålet. Jag anser att båda är på en fair fight och båda är lika delaktiga och därför borde det inte resultera i någon avstängning. Som jag har förstått det nya direktivet angående slagsmål ska det bara vara fem minuter utvisning om man har handskarna på. Båda har respekt för varandra och det är en bra fight”, påpekade William Worge Kreü.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS