Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oscar Sundh: ”Att vi kan slå ett så pass bra lag ger oss råg i ryggen”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oscar Sundh gjorde sitt allra första mål i IKO-tröjan i segermatchen mot Frölunda.

– Det är klart att det känns skönt, säger han strax efter slutsignalen.

Joel Lundqvist, Oliver Larsen och Oscar Sundh.

– Jag har krav på mig själv – men samtidigt gäller det att ha lite tålamod, med tanke på att jag inte hade spelat på sju månader. Och så hoppade jag rätt in i säsongen – i en position (center) som jag inte har haft på tio år.

”Vill spela bättre”

– Det är klart att jag vill spela bättre – men jag försöker också att ha tålamod med mig själv. Efter de första fem matcherna känns det ändå som att vi har skapat ganska många vassa chanser. Något mål borde kanske ha trillat in innan – men, ja, det var skönt att spräcka nollan nu, så att det inte går för lång tid.

Han beskriver fullträffen så här:

– Vi hade en bra omställning. Och jag fick en bra passning (Johannes Salmonsson och Tyler Kelleher spelade fram). Jag fick en bra touch på pucken och sedan hade jag en känsla av att den kunde ligga där någonstans mellan hans benskydd, säger Oscar Sundh, som grävde fram den och tryckte in den.

Han är onekligen rutinerad och vet därmed hur viktigt det är att få en bra start på säsongen.

– Det är skönt. Förlorar man mycket i början, så blir det ganska jobbigt att hämta in poängen. Det är mentalt tufft. Men vi har fått en fin start.

”Långt maratonlopp”

– Serien är som ett långt maratonlopp – och man vill inte hamna efter i början. Man vill vara med i racet. Poängen är jätteviktiga – och idag mötte vi ett väldigt bra lag. Att vi kan slå ett så pass bra lag ger oss råg i ryggen.

Oscar Sundh konstaterar att IKO-spelarna är mentalt starka.

– Det är en bra grupp som jag har kommit in i. Vi visste att det skulle komma en anstormning från Frölunda – men alla krigade på väldigt bra. Och Joe (Cannata) var fantastisk i målet. Skönt att vi redde ut det.

Ska man omvärdera IKO? Många i Hockeysverige anser att Oskarshamn är ett bottenlag.

– Svår fråga. Jag har inte så bra koll på vad folk har tippat.

De flesta har Oskarshamn på jumboplatsen…

– Okej, ja, men vi har inte spelat så många matcher än – och vi har inte ens mött alla lag. Det är ett maratonlopp. Det är väldigt många matcher kvar. Vi är bara i oktober.

– Men det känns som ett bra gäng – och vi har fått en bra start. Vi har definitivt något att bygga på. Vi tror på oss själva.

IKO är tveklöst ett bra lag, fastslår Oscar Sundh.

”Mycket skicklighet i gänget”

– Alla jobbar otroligt hårt. Det känns som en ambitiös grupp. Alla underkastar sig systemet och jobbar för varandra. Det finns mycket skicklighet i gänget. Många spelare, som jag inte hade så bra koll på innan jag kom hit, är väldigt skickliga. Vi har en bra mix i laget.

”Om jag spettar på så kan jag nog cykla till hallen på 90 sekunder. Det är kanon”

OSCAR SUNDH

Oscar Sundh har, på alla sätt och vis, fått ett positivt intryck av klubben under sin inledande tid i IKO.

– Jag trivs bra här. Och jag har blivit bra omhändertagen av alla i laget och alla runtomkring. Det känns som att tränarstaben har tålamod med mig. De försöker hjälpa mig att hitta rätt i den nya positionen. Jag försöker bli lite bättre för varje dag som går. Och jag spelar med Johannes (Salmonsson) och Tyler (Kelleher). Jag tycker att vi hittar varandra bättre och bättre. Vi skapar ganska många farliga lägen. Och vi pratar för att se vad vi kan göra bättre.

– Och familjen trivs bra i Oskarshamn. Det är väldigt skönt att det är så nära till allting. Om jag spettar på så kan jag nog cykla till hallen på 90 sekunder. Det är kanon.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Oscar Sundh.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS