Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén är programledare för Musikhjälpen 2023

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö och temat för i år är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Nu är det klart att det är Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén som kliver in i buren. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg i Växjö är Assia Dahir.

Det är tredje gången som artisten och programledaren Oscar Zia blir inlåst i glasburen.

– Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Viktigare än någonsin

För komikern och programledaren Sofia Dalén och P3-profilen Linnea Wikblad är det premiär.  

– Jag älskar Musikhjälpen. Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

– Jag har ju följt Musikhjälpens framväxt och det ska bli superkul att få vara en så central del av det. Det är lite av hedersuppdrag, säger Linnea Wikblad.

P3-profiler

Ytterligare två P3-profiler axlar viktiga roller under årets evenemang. Ute på torget i Växjö finns Assia Dahir som reporter för tredje året i rad.

– Jag längtar efter att få träffa alla på torget och få lyfta deras knasiga och roliga engagemang, säger Assia Dahir.

Tina Mehrafzoon, en av förra årets programledare, är Musikhjälpens resande reporter – en roll som hon även hade 2021.

– Att få möta människor som lider av hunger och förmedla deras berättelser är en ära och ett stort ansvar. Jag tror att vi blir bättre medmänniskor av perspektiven vi kommer få, säger Tina Mehrafzoon.

FAKTA / MUSIKHJÄLPEN

En vecka i december varje år engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Sveriges bästa artister, kända profiler och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. Musikhjälpen görs av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen sedan 2008.

Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Mat är en mänsklig rättighet. Trots det dör människor runtom i världen varje dag till följd av undernäring. Omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer att äta nästa gång. Genom Musikhjälpen 2023 kan alla vara med och bidra till kampen mot hungern. 

Du kan skänka pengar till Musikhjälpen eller skapa en egen insamlingsbössa.

Foto: Mattias Ahlm/SR

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS