Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn 3 åter på nät – full effekt innan midsommar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SIMPEVARP

Under fredagen den 18 juni avslutade OKG den årliga revisionsavställningen i och med att Oskarshamn 3 (O3) kopplades in på kraftnätet. Inom kort levererar anläggningen åter fossilfri och trygg baskraft med full effekt.

Under fyra intensiva veckor har cirka 1900 underhållsåtgärder genomförts med hög effektivitet på O3. Förutom det sedvanliga bränslebytet, där cirka en femtedel av bränslet har bytts ut, har även nödvändiga underhållsarbeten och inspektioner utförts med gott resultat.

– Med säkerhet, kvalitet och effektivitet i fokus har vi nu tagit årets revisionsavställning i mål, säger Andreas Roos, produktionschef på O3. Jag vill rikta ett stort tack till samtliga medarbetare och entreprenörer som på något vis varit involverade i årets arbeten!

Insatser för att skydda medarbetarnas hälsa

I syfte att skydda medarbetarnas hälsa har OKG genomfört regelbunden screening av samtlig personal under tiden för revisionsavställningen. Åtgärden har varit ett komplement till redan befintliga smittskyddsförebyggande åtgärder och omkring 7800 tester har genomförts med ett utfall över förväntan.

– Det har varit viktigt för oss att göra allt vi kan för att ingen ska behöva bli smittad på arbetet, menar Charlotte Andersson, chef för gemensam service. Screeningens utfall med endast två positiva asymtomatiska fall speglar dels en nedåtgående trend i samhället men visar också att våra medarbetare tar stort personligt ansvar och stannar hemma vid symtom.

Full effekt innan midsommar

Anläggningen kunde åter tas i drift under fredagen, omkring en vecka senare än ursprunglig tidplan med anledning av tillkommande åtgärder. Effektuppgång pågår och samhället kan räkna med O3s fulla effekt innan midsommar.

Foto: OKG AB

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS