Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OSKARSHAMN: Här vill ett bolag bygga bostadsrätter med fyra lägenheter i varje hus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ett bolag vill bygga nio så kallade passivhus, bostadsrätter med fyra lägenheter i varje hus, på Skrovgatan – i det nya bostadsområdet invid Östersjövägen, mittemot Gunnarsö stugby i Oskarshamn.

– Det var ett rent informationsärende på kommunstyrelsearbetsutskottsmötet på tisdagen, berättar kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) på en pressträff på onsdagen.

För knappt två år sedan berättade vi att Småländska Hem i Småland Mark AB tänkte bygga nio parhus, med sammanlagt 18 lägenheter, i det aktuella området.

Byggnationen skulle påbörjas senast 31 mars i år.

Men försäljningen gick inte som man hade tänkt och bolaget backade därför ut ur optionen som man hade på tomterna i fråga.

“Stötte inte på patrull”

– Nu är det ett annat företag som vill bygga. Men det var ren information i går. Det stötte dock inte på patrull i arbetsutskottet, säger Andreas Erlandsson, som inte vill gå ut med företagsnamnet än.

“Det ligger helt i linje med vår vision om att bli fler invånare i vår kommun”

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun

– Det kommer. Men vi vet inte när man har tänkt att börja bygga – det finns en viss osäkerhet inom byggsektorn i dag. Vi befinner oss i ett tidigt skede. Jag tror att vi kommer att lyfta ärendet i kommunstyrelsen i november – sedan kommer det till fullmäktige i början av december. Det är min bedömning, tillägger han.

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Ni har inte tagit något beslut – men det känns positivt, förstår jag…

– Ja, absolut. Det ligger helt i linje med vår vision om att bli fler invånare i vår kommun. Bygger vi inte fler bostäder, så blir vi inte så många fler invånare, säger Andreas Erlandsson, som berättar att kommunen hittills har sålt fyra tomter, av totalt 16, i området kring Havsbadsvägen, som ligger granne med Skrovgatan.

Det finns således totalt 25 tomter i det nya bostadsområdet (16 plus nio).

Foto: Peter A Rosén (Skrovgatan)

+1
17
+1
2
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS