Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn kan få en ny välkomstskylt vid hamninloppet: Samtal pågår

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En välkomstskylt riktad till dem som tar sjövägen till Oskarshamn fanns tidigare – men den blåste sönder i det utsatta läget.

Nu ser både kommunen och hamnbolaget, Smålandshamnar, positivt på att sätta upp en ny välkomstskylt vid hamninloppet.

Kommunen och Smålandshamnar ser inga större hinder när det gäller finansieringen av en ny skylt – ”men det finns ett behov av att utreda frågor om skötsel, underhåll och belysning innan skylten kan vara på plats”.

Skylten som blåste sönder var cirka 20 kvadratmeter stor och den välkomnade besökarna med bilder och textbudskap.

Delar av ställningen finns kvar.

Positivt inställda

Under de senaste två åren har två medborgarförslag om en välkomstskylt vid hamninloppet skickats in till kommunen.

När det senaste medborgarförslaget i frågan behandlades i kommunstyrelsen i tisdags antog politikerna ett yttrande från kansli- och utvecklingsenheten, där det står att ”under de senaste åren har underhåll och uppdatering av befintliga välkomstskyltar i kommunen prioriterats”.

”Kommunikationsavdelningen i kommunen för en dialog med hamnbolaget, Smålandshamnar, om möjligheten att sätta upp en ny välkomstskylt vid hamninloppet. Båda parter är positivt inställda och ser att man kan möjliggöra finansiering för investering av en ny skylt men att det finns ett behov av att utreda frågor om skötsel, underhåll och belysning innan skylten kan vara på plats”, står det i yttrandet.

”En välkomnande skylt för dem som kommer sjövägen tycker vi är viktigt för Oskarshamn. Det är en skylt som bör återställas så fort det är möjligt”, skriver Kustlandspartiet i en protokollsanteckning som lämnades in på tisdagens kommunstyrelsesammanträde.

Mathias Karlsson, Kustlandspartiet
Mathias Karlsson, Kustlandspartiet. Foto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Peter A Rosén (överst)

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS