Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn kan få en ny välkomstskylt vid hamninloppet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

De styrande politikerna är positivt inställda till medborgarförslaget om att sätta upp en välkomstskylt för båttrafiken vid hamninloppet i Oskarshamn.

Frågan överlämnas nu till Smålandshamnar och kommunikationschefen för vidare handläggning.

Kansli- och utvecklingsenheten i kommunen konstaterar i ett yttrande att det i dag inte är ovanligt med välkomstskyltar vid hamninlopp.

Tidigare fanns det en välkomstskylt även vid hamninloppet i Oskarshamn. Den välkomnade besökarna med bilder och budskap och den var omkring 20 kvadratmeter stor.

”Hollywood-liknande skylt”

Den blåste dock sönder i det utsatta läget, men delar av ställningen finns kvar.

”Kalmar är väl närmast med en Hollywood-liknande skylt på en av de yttre pirerna, vilket kan läsas och ses vida kring. Förslagsställaren pekar på olika tänkbara lösningar och frågan har ställts till hamnbolaget, Smålandshamnar, som har en positiv inställning till att se över en bra lösning och placering. Det skulle gagna både deras verksamhet och Oskarshamns stad. Frågan kommer att beredas vidare med avseende på kostnader och budskap och kommunstyrelsen ställer sig i grunden positiv till förslaget”, skriver kansli- och utvecklingsenheten i beslutsunderlaget.

FOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS