Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn Street Art fortsätter under 2023 – tre nya väggmålningar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Projektet Oskarshamn Street Art har hittills elva väggmålningar skapats i Oskarshamn, Kristdala och Figeholm. Under 2023 ska ytterligare tre väggar fyllas med konstnärliga målningar.

Väggmålningen av Curtis Hylton på Kungsgatan i Oskarshamn heter Autumn companions (bilden) och är en av de elva väggmålningar som skapats inom ramen för projektet Oskarshamn Street Art där världskonstnärer har fått sätta sin prägel med imponerande och vackra motiv.

Mervärdespengar

Projektet började år 2020 när två kala husväggar i centrala Oskarshamn fick liv. Det resulterade i ett rejält lyft för stadens utsmyckning och medförde mycket positiva reaktioner. Efter det har ytterligare nio väggar målats i Oskarshamn, Kristdala och Figeholm. Nyligen gav bildningsnämndens arbetsutskott kulturchefen i uppdrag att teckna avtal med fastighetsägare som upplåter sina fasader för tre väggmålningar till.

Finansieringen av väggmålningarna görs med mervärdespengar.

Vilka fasader som ska få konstverk är ännu oklart.

Foto: Oskarshamns kommun

Se alla väggmålningarna i Oskarshamn Street Art här!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS