Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnare är irriterad på biltrafik på gång- och cykelbana

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I ett brev till kommunen lyfter en oskarshamnare fram ett problem med biltrafik på en gång- och cykelbana.

”Det senaste halvåret har problem med biltrafik på gång- och cykelbanan mellan Jägarstigen och Björkrisvägen intensifierats. Detta är en gång- och cykelbana som används av många barn, då det är en väg som leder till förskola, skola samt lekplats. Primärt är det bilar som korsar gräsmattor för att gena över GC-banan mellan Blåsippevägen och Drevstigen. Trafik
förekommer även mellan Jägarstigen och Drevstigen och även för vidare färd mot Björkrisvägen via GC-banan.”

”Det känns inte tryggt”

OSKARSHAMNARE I BREV TILL KOMMUNEN


”Det som fick mig att ta tag i och författa detta mejl var när jag fick bevittna KSRR:s sopbil i mycket hög fart köra från Jägarstigen till Drevstigen på GC-banan. Det känns inte tryggt att en tänkt trafikfri väg i så hög grad börjat trafikeras när det rör sig så mycket barn på densamma. Problemet skulle dock enkelt kunna lösas med några väl placerade stenar eller betongsuggor”, skriver personen ifråga.

”Åtkomst till lekplats och tennisbana för Tekniska kontorets bilar och grönytemaskiner skulle fortfarande vara möjlig då det redan idag finns en vägbom från Blåsippevägen (men som dessvärre kan köras runt idag).”

”Tack för ditt mail. Jag skickar mailet vidare till gatuavdelningen så får de titta på trafiksituationen i det aktuella området. Att placera ut stenar är inte alltid en bra lösning då det kan generera problem vid t.ex. snöröjning men vi får se om det går att hitta en lösning som fungerar året runt. Jag ber att gatuavdelningen återkopplar till dig när de tittat på området. Jag kommer även skicka ditt mail vidare till KSRR så de kan informera sina chaufförer”, skriver Richard Bergquist, teknisk chef i kommunen, i ett svar.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS