Oskarshamnare är rädd för att det ska inträffa en olycka vid Köpmangatan/Källgatan

Oskarshamnare är rädd för att det ska inträffa en olycka vid Köpmangatan/Källgatan

2020-12-03 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

I ett brev till kommunen skriver en privatperson att han upplever att gatukorsningen Köpmangatan/Källgatan i Oskarshamn är ”väldigt riskfylld” – framför allt för cyklister.

Köpmangatan.

Han skriver att sikten är minimal för den som kommer uppifrån eller inifrån stan, innan man kommer fram till själva korsningen.

”Har ibland hög fart”

”Bilar har ibland hög fart när de kommer nerifrån Källgatan. Har personligen fått bromsa in väldigt kraftigt för att en bil kommit i hög fart på Källgatan. Enligt min mening är risken väldigt stor att det snart kommer inträffa en olycka mellan en cyklist och en bilist. Mitt förslag är att det sätts upp någon form av spegel i gatuhörnet vid hälsocentralen samt i hörnet vid gamla Fonus”, skriver personen ifråga.

”Förstår din synpunkt”

”Jag förstår din synpunkt, men ett sådant problem finns på flera gator. Bilföraren är skyldig att i god tid sänka hastigheten eller stanna för att tydligt visa att man tänker fullgöra sin väjningsplikt – och därefter fortsätta färden först när man inte åstadkommer fara eller hinder för andra trafikanter”, skriver Noor Attar Bash, som är trafikingenjör vid tekniska kontoret.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: