Oskarshamnare: ”Jag måste säga att kommunen sköter de båda dammarna i djurparken på ett uruselt sätt”

Oskarshamnare: ”Jag måste säga att kommunen sköter de båda dammarna i djurparken på ett uruselt sätt”

2022-08-11 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

– Jag måste säga att kommunen sköter de båda dammarna i djurparken i Oskarshamn på ett uruselt sätt – eller inte alls, säger en av ON:s läsare.

– Vattennivån sjunker mer och mer i båda dammarna. Och det är skitigt – folk har slängt skräp, som inte plockats upp, runt hela dammen. Den andra dammen, som ligger en bit in från vägen, är nästan helt uttorkad. Kanalen mellan ön och fastlandet är torrlagd. Det finns inte en enda and kvar där nu. Vem vill sitta vid bordet på ön? Inte jag i alla fall, säger han.

Foto: Privat

Hur ser tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på detta? Vi ställer frågan.

– Vi är väl medvetna om det låga vattnet i dammarna. Anledningen till detta är att grundvattnet är mycket lågt – samt att vi har en mycket torr och regnfattig sommar.  Det är inte ekonomiskt försvarbart att köra vatten för att fylla upp dammarna, vi får avvakta tills regnet kommer. Det har genomförts förbättringar med att ta vara på dagvattnet som ska fylla på i stora dammen, för att gå vidare till den mindre dammen, säger hon.

Yvonne Bergvall (S), ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamns kommun, utanför en nyinvigd offentlig toalett i Oskarshamn
Yvonne Bergvall (S). Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: