Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnare: “Jag måste säga att kommunen sköter de båda dammarna i djurparken på ett uruselt sätt”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

– Jag måste säga att kommunen sköter de båda dammarna i djurparken i Oskarshamn på ett uruselt sätt – eller inte alls, säger en av ON:s läsare.

– Vattennivån sjunker mer och mer i båda dammarna. Och det är skitigt – folk har slängt skräp, som inte plockats upp, runt hela dammen. Den andra dammen, som ligger en bit in från vägen, är nästan helt uttorkad. Kanalen mellan ön och fastlandet är torrlagd. Det finns inte en enda and kvar där nu. Vem vill sitta vid bordet på ön? Inte jag i alla fall, säger han.

Foto: Privat

Hur ser tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på detta? Vi ställer frågan.

– Vi är väl medvetna om det låga vattnet i dammarna. Anledningen till detta är att grundvattnet är mycket lågt – samt att vi har en mycket torr och regnfattig sommar.  Det är inte ekonomiskt försvarbart att köra vatten för att fylla upp dammarna, vi får avvakta tills regnet kommer. Det har genomförts förbättringar med att ta vara på dagvattnet som ska fylla på i stora dammen, för att gå vidare till den mindre dammen, säger hon.

Yvonne Bergvall (S), ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamns kommun, utanför en nyinvigd offentlig toalett i Oskarshamn
Yvonne Bergvall (S). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS