Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnare: ”Vi har ingen polis, de är i Västervik”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En läsare hör av sig och berättar att några ungdomar i 15-årsåldern sköt en raket mot honom och hans familj på nyårsaftonen.

”Den smällde av precis bakom våra ryggar, cirka tio centimeter ifrån min 5-årige son, som för första gången fick vara vaken och kolla på fyrverkerier. Han hade hörselskydd och varselväst för att synas ordentligt”, berättar han.

”Polisen i Oskarshamn finns ju uppenbarligen inte”

LÄSARE

”Polisens kommentar var: ”Man undrar var deras föräldrar är, men jag lägger ett ärende, så hoppas vi att din son mår bra”. Polisen i Oskarshamn finns ju uppenbarligen inte. Jag har inte fått kontakt med någon som kan hjälpa mig i denna stad.”

Saknar resurser

Oskarshamns-Nytt ringde till polisen på nyårsaftonen och nyårsdagen och presstalespersonen berättade att det hade kommit in flera anmälningar gällande fyrverkerier från mellanlänet, men personen betonade också att polisen inte har de resurser som krävs för att åka ut på den typen av ärenden.

Läsaren som hör av sig tycker definitivt att polisen borde rycka ut på händelser som dessa.

”Liknade ett krig”

”Folk ringde in för att det sköts raketer mot barn. Ungdomar sköt mot andra oskyldiga människor. Det liknade ett krig. En flicka och en mamma sprang iväg när ungdomar riktade pjäser mot dem och brände av. Jag var inte den enda som ringde polisen den natten. Det kom ingen. Vi har ingen polis, de är i Västervik”, säger läsaren.

”Det tråkiga i allt detta är att folket tappar förtroendet för polisen. När min son frågade varför inte polisen kom, så visste jag inte vad jag skulle svara.”

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS