Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns AIK är klart för semifinal i cupen: Vinst med hela 7-0 ikväll

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

Kvartsfinalen i Smålandcupen mot Växjölaget Räppe GOIF blev ingen nagelbitare direkt, OAIK vann lätt med hela 7-0 (4-0) på Arena Oskarshamn.

Vi gör en bra match och tummar inte på jobbet någon gång under matchen trots att siffrorna rann iväg, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

Räppe parkerar för närvarande på nedre halvan av division två östra Götaland och laget prioriterar naturligtvis seriespelet. Man hade också varit tydliga med att man skulle skicka ett juniorbetonat lag till Oskarshamn.

–Vi hade ganska mycket kontakt med Räppe innan matchen och vi bestämde att ställa upp med en hel del av våra unga akademispelare och de i A-truppen som inte fått så mycket speltid, säger Agim Hasani.

Proppen gick ur

OAIK dominerade matchen eftertryckligt men Räppe stod emot bra. Efter en halvtimme kom dock 1-0 och bara minuter senare 2-0. Det var som om proppen gick ur för innan paus hade OAIK ökat på till hela 4-0.

–Det rann iväg lite där före paus, men det blir lätt så när vi får hål på dem, säger Agim Hasani som fick se ytterligare tre OAIK-mål i den andra halvleken fram till slutresultatet 7-0.

–Det jag är mest nöjd med är att vi håller disciplinen i nittio minuter, det är ingen som tummar på jobbet. När vi väl tappade bollen så jobbade vi hårt för att ta tillbaka den. Det var en härlig attityd hos grabbarna både före och under matchen, berömmer Agim Hasani.

Akademispelarna svarade för fina insatser och Agim Hasani är nöjd med att de hade så lätt att komma in i A-lagets spel.

“Väldigt roligt”

–Det märks att de tränar och drillas på samma sätt i akademin som spelarna i A-laget, det gör att övergången till A-laget blir väldigt smidig.

–Det är väldigt roligt att se de unga killarna komma in och ta för sig, några gjorde ju sin A-lagsdebut ikväll. Till exempel Noah Jonsson som är född 2005 gjorde ett jättefint inhopp, säger Agim Hasani.

Sammanfattningsvis var det alltså en fin kväll för Oskarshamns AIK som avancerade till semifinal i Smålandscupen.

–En bra genomförd match, roligt att se spelarnas attityd och kul att kunna ge speltid åt de yngre killarna, avslutar Agim Hasani.

Vilket lag som OAIK får möta i semifinalen återstår att se.

FOTBOLL

Toyota Cup (Smålandscupen)

Kvartsfinal

Oskarshamns AIK – Räppe GoIF 7-0 (4-0)

Mål OAIK: Ylli Podrimcaku 2 (bilden), Flamur Dzelili, Mahdi Noori, Hannes Johansson, Anton Agebjörn, självmål.

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS