Oskarshamns AIK är tillbaka på vinnarspåret

HELSINGBORG/OSKARSHAMN

Efter två förluster i följd är Oskarshamns AIK tillbaka på vinnarspåret i fotbollens division 1 södra.

OAIK besegrade Helsingborgslaget Eskilsminne IF med 4-1 (2-1) under onsdagskvällen.

”Det är en lättnad, faktiskt”, säger huvudtränaren Agim Hasani.

Oskarshamn inledde darrigt och hemmalaget tog ledningen i den 23:e minuten.

”Det stämde inte för oss under de första 10-15 minuterna. Vi mötte ett taggat hemmalag och vi gjorde för enkla misstag. 1-0-målet var billigt. Vi fick inte undan bollen. Men sedan växte vi in i matchen mer och mer”, konstaterar Agim Hasani.

Snabb vändning

André Reinholdsson, som var tillbaka efter en avstängning, stod alldeles invid mållinjen och rullade in kvitteringen i den 35:e minuten, fint assisterad av Oskar Stejdahl.

André Reinholdssons 2-1-mål kom omkring tre minuter senare (Olle Lindqvist assisterade på ett mycket snyggt sätt, André Reinholdsson behövde ”bara” sätta till foten inne i straffområdet).

”I paus sa vi att vi inte skulle vara nöjda med 2-1. Vi skulle inte gå ut och bevaka ledningen. Vi ville göra fler mål”, säger OAIK-tränaren.

Peiman Eliassi (bilden) gjorde 3-1 på ett skott utifrån i den 48:e minuten.

”Jättenöjd”

”Det var ett väldigt skönt mål. Tyvärr gjorde vi lite för enkla misstag efter 3-1-målet, men vi hade kontroll på matchen”, säger Agim Hasani.

Flamur Dzelili satte 4-1-målet i den 90:e minuten, efter att ha lurat hemmaförsvaret i straffområdet.

”Jag är jättenöjd med trepoängaren. Det är viktigt att kunna vinna på bortaplan och Eskilsminne är ett bra hemmalag”, säger OAIK-tränaren som delar ut extraplus till tvåmålsskytten André Reinholdsson.

”Han vände matchen åt oss. Luka Dobrijevic och Olle Lindqvist var också jättebra.”

”Skön seger”

”Vi var inte bra under de första tio minuterna. Men sedan tog vi över. Det var en viktig och skön seger”, sa Peiman Eliassi till Expressen TV, som sände matchen.

Peiman Eliassi leder den interna skytteligan, med fem fullträffar. André Reinholdsson är tvåa med fyra mål.

OAIK, som är sjua i tabellen med 14 poäng efter åtta omgångar, möter serieledaren IFK Värnamo på hemmaplan på söndag. Oskarshamn har fyra poäng upp till Värnamo.

”Det blir spännande”, säger Agim Hasani.