Oskarshamns AIK besegrade Elfsborg i Svenska cupen

Vilken skräll. Oskarshamns AIK besegrade det allsvenska fotbollslaget Elfsborg med 2-1, i Svenska cupen, hemma på Ernemar under lördagen.

OAIK gjorde en väldigt bra match. Elfsborg hade en hel del boll, men Boråslaget skapade inte speciellt mycket. De gulsvarta gästerna fick dock en och annan chans tack vare misstag i hemmalaget.

Men på det stora hela imponerade Oskarshamn både bakåt och framåt. Det var stabilt och idérikt.

–  Vi vann helt rättvist, tycker jag, säger OAIK:s stjärnspelare Peiman Eliassi (övre bilden).

–  Matchen var perfekt. Vi hade en plan som alla följde.

Vi hade bara hunnit fram till den sjunde matchminuten på ett kylslaget Ernemar när OAIK tog ledningen, efter en fin omställning. Ylli Podrimcaku satte 1-0, via högerstolpen.

Peiman Eliassi nära

Elfsborg kvitterade dock fem minuter senare, efter lite tur med bollstudsarna i straffområdet.

Peiman Eliassi var nära att ge OAIK ledningen i den 31:a minuten, då han avlossade bössan till vänster i straffområdet. Bollen gick strax över ribban.

En stund senare var Elfsborg nära att göra mål, men bollen gick strax utanför vänsterstolpen.

Peiman Eliassi var, återigen, nära när han drog till med en konstspark från sin position en bit utanför straffområdet.

Det protesterades vilt i OAIK-lägret när Filip Jägerbrink föll i straffområdet. En solklar fällning, påpekade hemmalagets spelare och ledare. Men, nej, domaren pekade inte på straffpunkten.

Rättvist

OAIK gjorde en riktigt bra halvlek och det stod 1-1 i paus.

2-1-målet kom i den allra första minuten i den andra halvleken. Oskar Stejdahl stod vid straffområdesgränsen och fick på en kalasträff. Snyggt.

Elfsborg var oerhört nära att kvittera vid ett tillfälle, men faktum är att Oskarshamn var ungefär lika nära att göra 3-1.

2-1 till OAIK känns rättvist.

OAIK möter Brage på bortaplan i den tredje och sista gruppspelsomgången i grupp 8 i Svenska cupen.

Det är vidöppet inför den kommande söndagens matcher, då Oskarshamn åker till Borlänge, samtidigt som Elfsborg möter Örebro på hemmaplan.

Ett lag går vidare från gruppen och det är Örebro som är etta inför avgörandet. Närkingarna har fyra poäng.

Elfsborg är tvåa på tre poäng, OAIK trea på tre poäng och Brage är sist på en poäng.

OAIK kan alltså gå vidare vid vinst mot Brage, samtidigt som det blir oavgjort i Borås.

”Vi går för vinst”

–  I fotbollens värld är allt möjligt. Men i ärlighetens namn, så är det inget vi ska tänka på. Vi åker dit som om det vore vilken match som helst och försöker vinna. Sedan får vi se vad som händer. Men vi går självklart för vinst. Det måste vi göra, annars är det ingen idé att vi spelar matchen, säger Peiman Eliassi.