Oskarshamns AIK rådde inte på tabelltvåan Landskrona

LANDSKRONA/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK började lovande men föll till slut klart med 0-3 (0-2) mot tabelltvåan Landskrona.

Det är tre välförtjänta poäng till Landskrona tyvärr, säger OAIK-tränaren Agim Hasani (bilden).

Landskrona var på jakt efter sin sjunde raka seger, men det var OAIK som började klart bäst.

– Vi vet ju vilka styrkor Landskrona har och vi får bra kontroll på dem. Vi skapar flera hörnor och får lite tryck på dem, säger Agim Hasani.

– Första halvtimmen är ju vår och vi har några chanser, det är synd att vi inte får utdelning.

Kunde ha blivit en annan match

OAIK:s bästa chans var kom i den 27:e minuten när Ylli Podrimcaku drog på ett skott en bit utanför straffområdet. Bollen touchade en Landskronaback och gick i stolpen och ut till hörna. Målvakten bara stod och tittade på bollen.

– Hade den bollen gått stolpe in kunde det blivit en annan match, menar Agim Hasani.

Istället väntade ett par mardrömsminuter runt hörnet. I den 37:e minuten drog Landskronas Filip Olsson in en vacker frispark vid Gustav Nybergs bortre stolpe och bara tre minuter efter sköt Oscar Petersson 2-0 via stolpen efter lite slarv i OAIK:s bakre linjer.

– Vi sa redan före säsongen att vi inte får bjuda Landskrona på frisparkar i bra lägen, de har några vassa skyttar, så det var tungt.

– Hade det varit 0-0, eller till och med 0-1 paus hade det varit okej, men 0-2 då är det uppförsbacke och Landskrona kan spela avslappnat i den andra halvleken, säger Agim Hasani.

Den andra halvleken präglades mest av ett Landskrona som bevakade sin ledning. OAIK försökte, men det var inte många lägen som dök upp. Olle Lindqvist hade ett bra skottläge men avslutet blev alldeles för tamt.

Med tio minuter kvar kom Landskronas tredje mål, ett mål som gjorde Agim Hasani förbaskad. Oscar Petersson fick bollen vid straffpunkten, tog emot, vände och sköt enkelt in bollen.

”Så får det inte se ut”

– Det här har jag sett förut. När bollen går ut ur straffområdet och sedan spelas in igen så blir vi väldigt bolltittande, ingen tar upp markering på närmsta gubbe. Så får det inte se ut, det måste vi prata mer om i laget.

André Reinholdsson, Oskar Stejdahl och Johan Arvidsson saknades för dagen i OAIK.

– Andrés förmåga att dra isär backlinjen med sina löpningar saknades, det blev kännbart. Landskrona fick mestadels försvara rättvända.

– Men Landskrona vinner rättvist, de är ungefär ett år före oss i sin utveckling. De fick behålla stommen i laget från förra året och det har gett resultat, avslutar Agim Hasani.

OAIK ligger på tionde plats i tabellen efter 24 omgångar. Sex matcher återstår och det är sex poäng ner till Eskilsminne på kvalplatsen.