Oskarshamns AIK:s tränare efter vinsten mot Sylvia: ”Jag är jättenöjd”

NORRKÖPING/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK svarade för en gedigen insats i träningsmatchen borta mot Sylvia på lördagskvällen och det blev vinst med 1-0 (0-0).

– Idag visade spelarna en jäkla inställning och jag är jättenöjd med alla på planen idag, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

Efter förra söndagens storförlust (1-4) i sista cupomgången i Eskilstuna åkte OAIK till Norrköping och match mot IF Sylvia som slutade femma i norrettan 2020. Agim Hasani var säker på att man skulle göra en betydligt bättre match än senast.

”Jag var bombsäker på att vi skulle vinna idag trots att vi fick stuva om ordentligt i startelvan på grund av skador”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Jag var bombsäker på att vi skulle vinna idag trots att vi fick stuva om ordentligt i startelvan på grund av skador.

– Vi pratade före matchen om att vi skulle spela cyniskt och täppa igen försvaret. Just bortaspelet är något vi behöver jobba med inför serien och ju längre tiden går utan att vi släpper in något mål desto mer stressade blir hemmalaget, säger Agim Hasani.

Rött kort

Med tio minuter kvar av den första halvleken åkte Sylvia på en utvisning när målvakten kapade Zakaria Sawo i friläge efter en fin passning av Sadmir Zekovic.

–  Det var en solklar målchansutvisning, men idag när det är en träningsmatch hade jag gärna sett att vi fått spela elva mot elva hela matchen. Jag är övertygad om att vi hade löst segern ändå för även innan utvisningen skapade vi tillräckligt mycket, menar Agim Hasani.

Efter en mållös första halvlek kom OAIK:s segermål tidigt i den andra halvleken när Sawo hittade Sadmir Zekovic som inte gjorde något misstag. Det var ett mål som gladde Hasani extra mycket.

”Fint spelmål”

– Det var ett riktigt fint spelmål, men det bästa av allt är att det kom till på ett sätt som vi tränat på så sent som dagen före.

Fler mål blev det inte i matchen men Sylvia hade två jättelägen i slutet av matchen – båda gångerna svarade OAIK-keepern Mustaf Yuusuf för riktiga klassräddningar.

– Det är väl det lilla smolket i glädjebägaren; att vi släpper till sådana lägen, det ska inte behöva hända, men det är något vi får jobba med.

– Sammantaget är jag mycket nöjd med arbetsmoralen och hur spelarna genomför matchen. De följde matchplanen fullt ut.

Oskar Stejdahl och Filip Jägerbrink skadade sig mot AFC Eskilstuna och var inte med mot Sylvia.

”Ny skada”

– När det gäller Oskar så handlar det om hans knä. Det är lite bättre nu men det är oklart hur länge han blir borta. Jägerbrink har en lite bristning i låret och det var en försiktighetsåtgärd att han inte var med idag.

– Tyvärr åkte vi på en ny skada idag när Olle Lindqvist fick gå ut i mitten av den första halvleken.

Sedan tidigare är Pontus Fredriksson och Hampus Svensson på skadelistan.

– Med tre veckor kvar till seriepremiären hade man i normala fall velat ha två träningsmatcher till, men med tanke på skadeläget är det nog inte så dumt att bara träna på. Förhoppningsvis har vi full trupp att tillgå inför premiären, avslutar Agim Hasani.