Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun förlänger avtal med Civilförsvarsförbundet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Sedan några år tillbaka har Oskarshamns kommun ett avtal med Civilförsvarsförbundet för att stärka krisberedskapen. Nu har avtalet förlängts. Detta är ett sätt att skapa ett robust samhälle som bättre klarar av att hantera samhällsstörningar.

I början av veckan undertecknade Oskarshamns kommun och Civilförsvarsförbundet Oskarshamn ett nytt avtal för att stärka den lokala Frivilliga Resursgruppen (FRG), vars uppgift är att stötta samhället i samband extraordinära händelser. Avtalet undertecknades av kommunalråd Andreas Erlandsson och Johnny Mauritz, ordförande för lokala Civilförsvarsförbundet, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

Utbilda frivilliga

Avtalet gäller tillsvidare och innebär att Civilförsvarsförbundet får pengar till att utbilda frivilliga inom de olika uppdrag som de kan få av kommunen. FRG kan endast kallas in på kommunens begäran och består av personer från olika frivilligorganisationer, som Frivilliga automobilkåren och Röda korset. Om kommunen ger FRG ett uppdrag får medlemmarna som deltar ersättning från kommunen.

FRG hade ett långt uppdrag under pandemin med att handla och leverera livsmedel till personer i riskgrupp.

Källa: Oskarshamns kommun

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS