Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun höjer IKO:s hyra

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun höjer hyran med 75 000 kronor för IK Oskarshamn.

Därmed får IKO en sammanlagd årshyra på drygt en miljon kronor.

– Dels gör vi det för att vi behöver se över våra driftskostnader. Vi ser att våra driftskostnader ökar. Det här avtalet har inte indexuppräknats – men kostnaderna ökar. Och då behöver vi genomföra en höjning för det. Det kan vara för att vi har gjort investeringar. Och vi gjorde exempelvis ett antal investeringar när IKO gick upp i SHL, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

– En annan sak är att kostnaderna ökar i samhället. Då måste vi också reglera det.

– Den tredje delen handlar om att vi har haft ett separat avtal om städning. IKO har fakturerat oss en summa varje år för att de städar – och då handlar det om städning efter matcherna, då de har haft ideell arbetskraft till det. Det avtalet har nu IKO sagt upp. Ska kommunens medarbetare städa i ishallen efter matcherna, så kommer det att kosta oss mer – jämfört med IKO:s ideella arbetsinsats. Den frågan har vi inte löst än.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS